מק אנד צ’יז
|
06/06/2024 |
מושלם לשבועות! מק אנד צ'יז (פסטה בגבינה) עם רוטב חלבי סמיך וגבינה מוקרמת. מתכון פשוט, קל להכנה וטעים שכל המשפחה תאהב!
מצרכים: 500 גרם פסטה קצרה 25 גרם חמאה 2 שיני שום כתושות חצי כוס (120 מ"ל) חלב + כף קמח/קורנפלור ¾ כוס (180 מ"ל) חלב מיכל שמנת לבישול (250 מ"ל) חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור כוס דחוסה גבינה מגורדת מסוג צ’דר או קשקבל או גאודה או מוצרלה (אפשר לשלב)
אופן הכנה: -מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על גבי האריזה ומעבירים למסננת. -מחממים סיר קטן ומוסיפים חמאה ושום כתוש. מערבבים עד שהחמאה נמסה. -מערבבים חצי כוס חלב עם כף קמח (או קורנפלור) עד למרקם חלק. מוסיפים לסיר ומערבבים. -מוסיפים לסיר ¾ כוס חלב, מיכל שמנת לבישול, מלח ופלפל שחור ומערבבים. מבשלים במשך 1-2 דקות עד שזה מעט מסמיך. -מוסיפים לסיר את הגבינה ומערבבים עד להמסה. מסירים מהאש. -שופכים לתבנית את הפסטה המבושלת ומעל יוצקים את הרוטב. מערבבים קלות. -מפזרים מעל גבינת מוצרלה ופירורי לחם. -מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות בתוכנית טורבו ואופים במשך 12-14 דקות, עד להזהבה
|
|
מוקדש
ל, כל המיקמקים ,שרעביםולצוותמיקמקהיקרולכלמישעוקבאחריי | |
|
|