עוגת שוקולד מממקמקת
|
08/02/2016 |
עוגת שוקולד בחושה, טעימה ורכה, שהפכה עם השנים לעוגת יום ההולדת הקבועה בהרבה משפחות והרבה גני ילדים שאני מכירה... בזכות אבקת משקה השוקו ושוקולד החלב יש לה טעם שוקולדי עדין יחסית, שילדים, במיוחד, אוהבים. מתקבלת עוגה מלבנית לא גבוהה, שנוח לחתוך ממנה "קוביות" קטנות לסועדים צעירים. מי שמעדיף עוגה גבוהה יותר יכול להכפיל את כמות כל החומרים פי 1.5 (להשתמש בכוס וחצי שמן, כוס וחצי סוכר וכו'). כמות: תבנית מלבנית בגודל 27X33 ס"מ חומרים לעוגה: 1 כוס שמן (240 מ"ל) 1 כוס סוכר (200 גרם) 4 ביצים 1 כוס אבקה להכנת שוקו חם (לא קקאו) 1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל) 1 כוס קמח תופח (140 גרם) לציפוי: 1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל) 120 גרם שוקולד חלב (אפשר להחליף חצי משוקולד החלב בשוקולד מריר, לטעם יותר שוקולדי ופחות מתוק)
אופן ההכנה טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון. יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים). בסיר על אש קטנה, מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס. יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי ולציפוי להתייצב.
|
|
מוקדש
ל, מינימיקים, המושלמים, שלי | |
|
|