יאמי- מתכונים לקיץ!
|
25/07/2016 |
אז כפי שכנראה ראיתם.. אני עושה פינה חדשה בקהילה, שבה יהיו מתכונים לילדים, שאפשר להכין! (לאט לאט הרמות יעלו) והפעם, המתכון הוא... בראוניז שוקולד!
המצרכים : תבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ 6 כפות (90 גרם) חמאה רכה (ועוד מעט חמאה לשימון התבנית) 170 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה 1/4 כוס אבקת קקאו 3/4 כוס קמח לבן 1/4 כפית אבקת אפייה קורט מלח 1 כוס סוכר 2 ביצים גדולות 2 כפיות תמצית וניל טהור אופן ההכנה: 1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2 משמנים את התבנית בחמאה ומניחים עליה נייר אפייה ששוליו יוצאים מהתבנית ברוחב 5 ס"מ.
3 שופכים לקערה חסינת חום את החמאה, השוקולד והקקאו.
4 מרתיחים מים בסיר. כשהם מגיעים לרתיחה מניחים מעל הסיר את הקערה, ומערבבים עד להמסה מוחלטת ואחידה של כל החומרים.
5 מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומניחים בצד.
6 מקציפים את הסוכר, הביצים ותמצית הוניל בעזרת מיקסר חשמלי במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת בהירה, למשך 4 דקות בערך.
7 מוסיפים את תערובת השוקולד המומס וממשיכים לערבב בעזרת המיקסר עד לקבלת תערובת אחידה. בהמשך מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים שוב עד שנטמעת בתערובת.
8 שופכים את בלילת העוגה לתבנית ומיישרים אותה בעזרת מרית. אופים למשך 35 דקות בערך, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש אך עם מעט פירורים לחים עליו.
9 מכבים את התנור בתום האפייה ומשאירים את התבנית בתנור למשך רבע שעה.
10 מוציאים את התבנית מהתנור ומצצנים באופן מוחלט על רשת.
* ניתן לאחסן את הבראוניז בכלי אטום בטמפרטורת החדר למשך 3 ימים.
הכנתם? ספרו לי איך יצא!
זמן עבודה: חצי שעה זמן הכנה: שעה וחצי רמת קושי: כל אחד יכול.. (כשר חלבי- למי שחשוב.)
|
|
מוקדש
לכל-הבשלנים-הממקמקים | |
|
|