קהילה - היצירות של מיציM
מיציM
25
31

מתכון לשבועות - עוגת קרם קפואה 31/05/2019

עוגת קרם עם תחתית שוקולד פריכה, קרם וניל עם נגיעות שוקולד וציפוי שוקולד. עוגה קלה להכנה וקוצרת מחמאות שניתן להכין חלבית או פרווה, גם בגרסה ללא גלוטן וגם בפסח. העוגה נשמרת בהקפאה וניתן להכין את העוגה מראש.

מצרכים:
תחתית שוקולד:

150 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר (לרגישים לגלוטן ניתן להשתמש בביסקוויטים ללא גלוטן)

רבע מיכל שמנת מתוקה או קצפת צמחית (כ60 מ"ל)

50 ג' שוקולד מריר

קרם וניל עם נגיעות שוקולד:

3/4 מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (כ190 מ"ל)

2 כפות גדושות (30 ג') אבקת אינסטנט פודינג וניל

רבע כוס (60 מ"ל) חלב (לפרווה ניתן להשתמש בחלב סויה או חלב קוקוס)

40 ג' שוקולד מריר מגורד בפומפיה גסה

ציפוי שוקולד:

50 ג' שוקולד מריר

2 כפות (20 מ"ל) מים

כף (8 ג') שמן

אופן הכנה:

תחתית שוקולד:

ממיסים את קוביות השוקולד והשמנת במיקרוגל במשך כמה שניות ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים את פירורי הביסקוויטים ומערבבים עד לקבלת תערובת שוקולית אחידה (אם התערובת יוצאת קשה או יבשה יש להוסיף כמה כפות חלב או מים בהדרגה ולפי הצורך). משטחים את התערובת בתחתית תבנית אינגליש קייק באופן אחיד. מעבירים למקפיא עד להכנת הקרם.

קרם וניל:

מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את השוקולד המגורד ומערבבים בעדינות עם כף. יוצקים את הקרם מעל תחתית השוקולד ומעבירים למקפיא להתייצבות לפחות לשעה לפני ששמים את הציפוי.

ציפוי שוקולד:

ממיסים את קוביות השוקולד עם המים והשמן במיקרוגל במשך כמה שניות ומערבבים לתערובת חלקה. יוצקים מעל שכבת הקרם ומחזירים למקפיא.

מוקדש ל חןמיק, כפירמיק, מיהלי, לואי, יאנצי
8
3
271


  הוספת תגובה
שם מיקמק
תגובה
 
 
02/06/2019   16:01 רינה3323  3
זה בטח טעים!!!
02/06/2019   15:08 peach185  2
וואו נשמע טעים!!
ציור מדהים!
02/06/2019   06:57 111מיקביט  1
אנסה את המתכון, נשמע טעיייים!
יצירה מדהימה!
את מציירת על לוח גרפי?