קהילה - היצירות של עינב2803
עינב2803
718
342

ספיישל מתכוני חנוכה - לביבות תפוחי אדמה! 25/12/2019

ברוכים הבאים למתכון השני במסגרת הפעילות "ספיישל מתכוני חנוכה"!
הפעם... בחרתי לתת לכם מתכון של לביבות תפוחי אדמה מיוחדות לחנוכה!
אני מקווה שתאהבו את המתכון!
לפני שמתחילים לעבוד, כמה הבהרות חשובות:
זמן העבודה הוא כשעה , זמן ההכנה כשעה, והמתכון כשר פרווה.

הנה המתכון:
הכמות: 25-30 לביבות קטנות

המצרכים:

2 בצלים בינוניים (300 גרם)
4-5 תפוחי אדמה בינוניים (1 ק"ג), רצוי מזן דזירה
2 ביצים
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור טחון טרי
3 כפות קמח

אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל לחתיכות דקות.
מקלפים את הקליפה של תפוחי האדמה ומגגרים גס בפומפייה. סוחטים את התפודים המגוררים בין הידיים ומעבירים לקערה עם הבצל הקצוץ.
מוסיפים את שאר המרכיבים שנותרו - קמח, ביצים ותבלינים, ומערבבים היטב.
מיד לאחר מכן מחממים שמן חצי עמוק במחבת כבדה על גבי להבה בינונית (גובה השמן צריך להגיע עד למחצית מגובה הלביבות).
אפשר להשתמש בשמן זית, אבל צריך להקפיד שהוא לא יעשן.
יוצרים מהתערובת צורות של קציצות וסוחטים שוב פעם את הנוזלים. ניתן לטגן בכל סבב ארבע לביבות. מטגנים את הלביבות כ - 4-5 דקות מכל צד וחשוב להקפיד על ויסות החום במהלך הטיגון ולהנמיך ולהגביר את הלהבה בהתאם לצורך. חשוב שהשמן לא יהיה חם מדי (הלביבות צריכות לקבל גוון זהוב ולא חום).
כשמסיימים, ניתן להגיש עם שמנת חמוצה או יוגורט, או מעט פטרוזיליה.

שימו לב שהלביבות טריות מאוד ביום הכנתן, אם נשארו שאריות, אפשר לחמם אותן שוב בחום נמוך בתנור כדי להחזיר להן את הפריכות.

חג שמח!!! בתיאבון!!!
31
8
832


  הוספת תגובה
שם מיקמק
תגובה
 
 
29/12/2019   17:59 VZBP165  8
מדהימה! כל הכבוד :).
26/12/2019   16:45 קלילירי  7
יפה
26/12/2019   09:46 אוליבאש  6
מגניב אש
26/12/2019   07:05 ברנדה1001  5
תודה רבה לך על כל המתכונים היום אני מעלה סקר מי רוצה שאמשיך בקהילה אשמח שתגיבי!
26/12/2019   00:56 6100חמודון  4
זה נראה טעים כל כךך
25/12/2019   18:09 ליאת428  3
יאמיי!
רעיון מגניב!...
25/12/2019   16:37 53ביטריסט  2
בטוח טעים!תודה רבה
25/12/2019   16:32 אנהDSמיק  1
עכשיו אני עושה את המתכון!! תודה!