ספיישל מתכוני חנוכה - לביבות תפוחי אדמה!
|
25/12/2019 |
ברוכים הבאים למתכון השני במסגרת הפעילות "ספיישל מתכוני חנוכה"! הפעם... בחרתי לתת לכם מתכון של לביבות תפוחי אדמה מיוחדות לחנוכה! אני מקווה שתאהבו את המתכון! לפני שמתחילים לעבוד, כמה הבהרות חשובות: זמן העבודה הוא כשעה , זמן ההכנה כשעה, והמתכון כשר פרווה.
הנה המתכון: הכמות: 25-30 לביבות קטנות
המצרכים:
2 בצלים בינוניים (300 גרם) 4-5 תפוחי אדמה בינוניים (1 ק"ג), רצוי מזן דזירה 2 ביצים 1 כפית מלח מעט פלפל שחור טחון טרי 3 כפות קמח
אופן ההכנה: קוצצים את הבצל לחתיכות דקות. מקלפים את הקליפה של תפוחי האדמה ומגגרים גס בפומפייה. סוחטים את התפודים המגוררים בין הידיים ומעבירים לקערה עם הבצל הקצוץ. מוסיפים את שאר המרכיבים שנותרו - קמח, ביצים ותבלינים, ומערבבים היטב. מיד לאחר מכן מחממים שמן חצי עמוק במחבת כבדה על גבי להבה בינונית (גובה השמן צריך להגיע עד למחצית מגובה הלביבות). אפשר להשתמש בשמן זית, אבל צריך להקפיד שהוא לא יעשן. יוצרים מהתערובת צורות של קציצות וסוחטים שוב פעם את הנוזלים. ניתן לטגן בכל סבב ארבע לביבות. מטגנים את הלביבות כ - 4-5 דקות מכל צד וחשוב להקפיד על ויסות החום במהלך הטיגון ולהנמיך ולהגביר את הלהבה בהתאם לצורך. חשוב שהשמן לא יהיה חם מדי (הלביבות צריכות לקבל גוון זהוב ולא חום). כשמסיימים, ניתן להגיש עם שמנת חמוצה או יוגורט, או מעט פטרוזיליה.
שימו לב שהלביבות טריות מאוד ביום הכנתן, אם נשארו שאריות, אפשר לחמם אותן שוב בחום נמוך בתנור כדי להחזיר להן את הפריכות.
חג שמח!!! בתיאבון!!! |
|