ספיישל מתכוני חנוכה - מתכון לספינג'!
|
29/12/2019 |
ברוכים הבאים למתכון הרביעי במסגרת הפעילות "ספיישל מתכוני חנוכה"! ידוע שבחנוכה אוכלים מאכלים מטוגנים בשמן, לכן החלטתי לתת לכם מתכון מעולה של ספינג'! לפני שמתחילים לעבוד, כמה הבהרות חשובות: זמן העבודה הוא כשעה, זמן ההכנה כשעתיים וחצי והמתכון כשר פרווה.
הנה המתכון:
המצרכים:
1 קילוגרם קמח 170 גרם סוכר 800-850 מ"ל מים חמימים 1 כף שטוחה מלח 50 גרם שמרים טריים 1/2 קילוגרם סוכר לציפוי שמן תירס לטיגון
אופן ההכנה:
שימו במרץ את כל חומרי הבצק במשך כמה דקות, עד שהבצק מרגיש לכם אלסטי. מכסים בניילון ומתפיחים כחצי שעה. "מפילים" את הבצק ולשים כדקה. מכסים שוב בניילון, ומתפיחים חצי שעה נוספת. חוזרים על התהליך עוד פעמיים. לקראת סוף התפיחה מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק. מקרבים את קערת בצק הספינג' למחבת, ומכינים בצד קערה עם מים פושרים. טובלים את הידיים במים, נוטלים מעט מבצק הספינג' באצבעות, יוצרים חור בבצק בעזרת אותן אצבעות ממש, ומשליכים לשמן החם. מטגנים מצד אחד עד שמזהיב, הופכים, וממשיכים בטיגון עד שגם הצד השני מוזהב. מעבירים למגש מרופד בנייר סופג. טובלים את הספינג' בסוכר ומצפים אותו מכל צדדיו.
חג שמח!!! בתיאבון!!!
דרך אגב, מחר הפעילות האחרונה עולה! ותודה לפונד2015 על הסמיילים למעלה! |
|