ספיישל מתכוני חנוכה - דונאטס שוקולד אפוי!
|
30/12/2019 |
אז זהו... זאת הפעילות האחרונה בספיישל! תודה רבה לכל המיקמקים שלקחו חלק בפעילויות והכינו את המתכונים! אז... בגלל שחנוכה הוא חג שאוכלים בו דברים מטוגנים, ודונאטס הוא אחד מהם, החלטתי לתת לכם מתכון מעולה שלו! לפני שמתחילים לעבוד, כמה הבהרות חשובות: זמן העבודה הוא כעשרים דקות, זמן הכנה יותר משלוש שעות, והמתכון כשר חלבי.
הנה המתכון:
המצרכים (12 מנות): לבצק: 600 גרם קמח לבן שקית (11 גרם) שמרים יבשים 100 גרם סוכר כוס וחצי חלב פושר ביצה 50 גרם חמאה רכה קורט מלח 2 כפות שוקולית לאפייה 2 כפות אבקת פודינג וניל לציפוי: 200 גרם שוקולד מריר מזרה שוקולד
אופן ההכנה:
מעבירים את כל מרכיבי הבצק לקערת המיקסר ולשים ב - וו לישה כ - 7-8 דקות עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. לאחר מכן מכסים את קערת המיקסר ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כשעתיים). מוציאים את הבצק מהקערה ומעבירים למשטח מקומח. חותכים את הבצק ל-12 חתיכות שוות (בערך 100 גרם לחתיכה, וזה בסדר גם פחות XD) ומגלגלים כל חתיכה לנחש באורך כ-30 ס"מ. סוגרים את קצוות הנחש לצורת חישוק. מניחים את החישוקים על נייר אפייה ומניחים להתפחה נוספת של כ - 30-40 דקות. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הדונאטס כ-12 דקות. לציפוי: ממיסים את השוקולד בקערה במיקרו בפולסים של 10 שניות. טובלים את החלק העליון של הדונאטס בשוקולד וזורים מלמעלה מזרה שוקולד. מניחים בצד עד להתקשות של הציפוי ומגישים.
חג שמח!!! בתיאבון!!! שוב תודה רבה לכל המיקמקים שלקחו חלק בפעילויות!! |
|