מתכון:)
|
29/05/2020 |
מצרכים
1ביצה 2כפות שמן קנולה 1/2כוס סוכרלוז 2 כפות או 20גרם אבקת קקאו 1/4 כוס או 60מ"ל שמנת מתוקה 38% 3כפות סילאן 1/4 כוס או 40גרם קמח לבן (או ללא גלוטן או עם גלוטן) 1/4כפית אבקת אפייה רוטב
כוס או 60מ"ל שמנת מתוקה 38% 1כפית סילאן 50גרם שוקולד מריר המרת מידות ומשקלות אופן הכנה בקערה טורפים ביצה, שמן, אבקת סוכרלוז “סוגת”, קקאו, שמנת מתוקה וסילאן לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים במטרפה עד לקבלת תערובת חלקה. היא תהיה דלילה יחסית וזה בסדר. ממלאים בתערובת את ספלי הקפה עד 1/3 גובה (אל תתפתו למלא יותר כי העוגות יגלשו החוצה).
בספל גבוה נפרד שמים שמנת מתוקה, סילאן ושוקולד מריר (התערובת רותחת ועולה במיקרו אז חשוב להשתמש בספל גדול). מניחים את ספלי העוגה וספל הרוטב במיקרוגל ומפעילים בעוצמה מקסימלית למשך דקה בדיוק. העוגה מוכנה כשהיא תפוחה, רכה ויציבה למגע (בודקים ואם צריך מפעילים עוד 15-10 שניות, עד שמוכן). מוציאים מהמיקרוגל את כל הכוסות (בזהירות, הכוסות חמות!). את הכוס עם השוקולד מערבבים בכפית לקבלת רוטב חלק. מוזגים כף או שתיים מהרוטב על כל עוגה ומגישים מיד.
|
|