שינה, שיעור מספר 2: "מהי שינה ומה היא תורמת?"
|
01/11/2020 |
שלום תלמידים, וכל מי שרואה את זה! עוד לא נרשמתם? הרשמו כאן
! זה חשוב מאד! הסבר קטן: היום שיעור מספר שתיים מכיוון ששיעור מספר 1 עלה לקהילה של המנהלת מטעמי נוחות, כדאי לכם ללכת לשם. נשמח שתעקבו כדי לקבל את כל העדכונים! על השיעור הראשון הגיבה{אמנם לא בקשר לשיעור...} טלרכלשולטת המנהלת מלכה מוסרת דרישת שלום חמה! וכמובן אני אישית{טולי} ממליצה עליה, כל הכבוד! למי ששואל המנהלת מלכה היא קרובת משפחתי.... ומתחילים!!! +++ מהי שינה? "שינה היא מצב פיזיולוגי, הפיך ומחזורי, המאופיין בפעילות ותגובה לגירויים בעוצמה הנמוכה מעוצמת התגובה בזמן ערות. השינה לרוב מושפעת מפעילותו של האדם במהלך היום." לפני שנפרש את הקטע יש אוצר מילים חשוב מאד! 1] מצב פיזיולוגי- מצב גופני, ובשפה פשוטה- מתאר את המצב בגופינו. 2] גירוים- דבר הגורם לאדם לעזוב את מה שהוא עוסק בו ולגשת אליו {אל הגירוי} 3] מאפיינים- דברים המגדירים את אותו העצם. ועכשיו נפרש את הקטע משפט אחר משפט: "שינה היא מצב פיזיולוגי"- שינה היא תפקוד כלשהו בגוף כידוע לנו שינה היא בדיוק כמו אכילה רק עם מאפיינים אחרים. "הפיך ומחזורי"- בדרך כלל לשינה יש מאפיינים קבועים, כמו עצימת עניים או השמעת צלילים אבל וזה אבל גדול, המאפיינים עלולים להשתנות אצל בני אדם! למרות שמאפייני השינה הם לרוב לא מתחדשים בכל לילה לדוגמא בן אדם שמשמיע קולות נחירה בלילה ספק עם לא ישמיע את אותו הקול בלילה למחורת, זוהי מחזוריות השינה.
"...המאופיין בפעילות ותגובה לגירויים בעוצמה הנמוכה מעוצמת התגובה בזמן ערות."- שינה מאופיינת בפעילות נמוכה וביחס לגירויים{ראו במילון המקוצר למעלה} יחסית לזמן הערות, מיכוון שאדם ישן אין הוא שם לב למתרחש סביבו, אמנם כל המערכות בגופו פועלות אבל איברים כמו הידיים, השרירים הולכים לנוח אבל לא לגמרי אחרת הם לא יקומו מהשינה הערבה שלהם...
"השינה לרוב מושפעת מפעילותו של האדם במהלך היום."- זה ברור ככל שבנאדם טורח יותר במהלך היום כך שנתו תהיה חזקה יותר, והוא ימהר אל מיטתו כדי לישון כמה שיותר מוקדם!
+++ יש עוד כמה דברים חשובים ביותר ללמוד על שינה!!! השינה שלנו מורכבת מחלקים, היא אינה שינה חלקה. מה זאת אומרת? כשאנחנו עולים למיטה לישון אנחנו לא ישר נרדמים... יש כמה שלבים והנה הם: 1] שלב נמנום ישנוני- שלב שבו העניים נעצמות והגוף מתכונן לשינה!{נמשך כ-15 דקות} 2] שלב שינה שיטחית- בזמן זה הגוף ישן פשוט ישן אבל גם בשלב זה מתרחשות ההרטבות בלילה דיבור, מתוך שינה, סיוטים....{נמשך כ-5 שעות} 3] שינה עמוקה- בדיוק כמו שזה נשמע הגוף ישן בלי לזוז מלבד התהפכויות, וסממן גוף אשר לא מפריע למהלך השינה.{נמשך כ- שעתיים} 4] שנת חלום- כן אז הגענו לזמן האהוב ביותר זמן החלומות בשלב זה אנו חולמים{הרחבה בשיעור אחר} על כל מה שקרה היום! יש 4 שלבים שעליהם אי אפשר לוותר אחד גורר את השני עם אין שינה שיטחית אין שנת חלום! לכן חשוב מאד לישון לפחות 9 שעות ביום אחרת השינה לא תעזור וגם תעשה אתכם יותר עייפים היום!
+++
אז מה למדנו היום? הנה סיכום קצרצר{בצורת סיפור}: אורי קם היום משנתו בבוקר הוא היה עייף מאד, הוא ישן רק 4 שעות! אבל בלילה הבא הוא מחליט שזהו הוא משנה הרגלים! הלילה הוא ישן טוב, הוא קרא את ההסבר על השינה. וכעת הוא יודע מה עושים! מה הוא עשה? אז ככה, דבר ראשון אכל אוכל מזין אבל לא משמין, ולא עלה למיטה עד שמלאו לפחות עשרים דקות!! וכשעלה במיטה הוא שם את הנייד על שקט ועצם את עיניו דמיין את היום שהיה... הוא ישן בשלווה במשך 5 שעות ואז הוא התחיל לחלום בחלום חלם הוא שזכה במיליון שקל ועוד הרבה חלומות שכל אחד חולם.... +++ זהו תלמידי סקולטופיה מקווה שלימדתי אתכם משהו חדש! שיעורי בית{הקדשות למי שמגיב ועוקב}: כיתבו מה גורם לכם לישון הכי טוב! ועוד שני שאלות: 1] כמה שלבי שינה יש? 2] מה קורה לנו בזמן השינה השטחית? בהצלחה, ממני המורה טולי, המנהלת מלכה וכל צוות סקולטופיה! &לפניות-טוליטולי17 &להנהלה-השםמלך771 &כל הזכויות שמורות!
|
|