קהילה - היצירות של תiכית
תiכית
144
417

מתכון 1# ll דונאטס♥ 10/11/2020

שלומ שלום אהובים!♥
היום יום שלישי,
ומי שיודע ביום הזה יש לנו פינת בישולים!!:)
אז היום המתכון שלנו הואא דונאטס!!
לכבוד חנוכה שעוד חודש בפתח!!
בלי יותר מדי חפירות באוו נתחילל:

1
מצרכים למתכון (20 מנות/יחידות, 133 גרם למנה\יחידה)
הבצק
קמח לבן - אריזת נייר (1000 גרם), מנופה.
שמרים יבשים - 2 כפות - סה"כ (22 גרם)
מרגרינה בטעם חמאה - 50 גרם, רכה.
סוכר וניל - 2 שקיות - סה"כ (200 גרם)
סוכר - 130 גרם, כוס חד פעמית לשתייה קרה.
מלח - כפית שטוחה
ארק - כף (10 מ"ל)
שמן קנולה - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
ביצה - 2 Large
מים - 2¾ כוסות - סה"כ (660 מ"ל), 2.5-3 כוסות (פושרים).
הציפוי
שוקולד מריר - 150 גרם
שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
סוכריות צבעוניות לקישוט - 5 כפות - סה"כ (60 גרם)
סוכר - 100 גרם, כוס חד פעמית.
20 מנות/יחידות: תלוי בגודל הדונאטס.
אופן הכנת המתכון
1. לשים היטב את מצרכי הבצק, מכסים בניילון ומתפיחים כ- 50 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
2. לשים שוב במשך כדקה ומתפיחים במשך כ- 15 דקות נוספות.
3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח ויוצרים עיגולים (בכדי ליצור דונאטס קורצים עיגולים ועיגול קטן נוסף באמצע, בכדי ליצור סופגניות לוקחים חתיכת בצק, מגלגלים לכדור ומניחים על נייר אפייה גזור לריבוע בגודל הסופגניה).
4. מתפיחים את הדונאטס במשך כ- 20 דקות.
5. מחממים שמן עמוק (לא רותח) ומתחילים לטגן עם נייר האפייה.
6. לאחר כ- 2-3 שניות שולפים את נייר האפייה החוצה.
7. יוצקים לקערה סוכר וטובלים בו את הדונאטס המוכנים.
8. מכינים את ציפוי השוקולד: מחממים במיקרוגל (בזמנים קצרים) את השוקולד המריר עם השמן ומערבבים.
9. טובלים צד אחד של הדואנטס ומפזרים סוכריות לקישוט (או ציפוי של סוכר - ציפוי השוקולד לא מספיק לכל יחידות הדונאטס).
-בתאבון- :))
אם אתם מכינים תייגו בתגובות: "דונאטס לשלטון!"
מקווה שאהבתם וזהוו,
נתראה ביצירה הבאה♥
בהבהבי♥

מוקדש ל דונאטס-לשלטון!:))
4
5
83


  הוספת תגובה
שם מיקמק
תגובה
 
 
11/11/2020   15:38 דוקי16443  5
נייססס
11/11/2020   12:22 אתוש84  4
יואווו הולכת לאכולללל
ולהכין את המתכון
11/11/2020   12:15 ירדן3005  3
מושלםםםם
יאמייייייי
11/11/2020   10:50 לירוןמלפפו  2
יאמי הולכת להכין חחח
11/11/2020   10:39 מוקמיק992  1
מלכהה!! זה נראה ממש טעים!❤❤❤❤❤❤