קהילה - היצירות של ציקי37
ציקי37
66
119

מתכון שני לפינת השף ופעם משהו לחנוכה!!! 01/12/2020

היי חברים ממצב?
אני סבבה מה איתכם
דבר ראשון ממש אבל ממש סליחה שלא עליתי יצירות בזמן האחרון
אתם יודעים חזרתי ללימודים והיה ים מבחנים סיוט
קיצר ניזכרתי שלא הבאתי לכם מתכון לפינת השף אז הנה המתכון לסופגניות חנוכההה
לבצק:
ק״ג קמח
50 גרם
שמרים טריים (קוביה + שקית משפר אפייה אם יש)
120 גרם
סוכר (2/3 כוס)
2
ביצים M (100 גרם)
2
חלמונים (40 גרם)
200 מ״ל
מים (כ-3/4 כוס)
200 מ״ל
חלב 3% (כ-3/4 כוס)
כפית
תמצית וניל (איכותית)
30 מ״ל
ברנדי (2 כפות)
80 גרם
חמאה רכה
15 גרם
מלח ים (כף אחת)
שמן צמחי (לטיגון עמוק)5 גרם
לריבת תותים :
פקטין (כף מחוקה)
150 גרם
סוכר (3/4 כוס)
250 גרם
תותים טריים, שטופים וחצויים (כוס +3/4 כוס ללא העוקץ)
15 מ״ל
לימון מיץ בלבד (כף אחת)
אבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה :
1
מכינים את הבצק: בקערה של מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, השמרים (ומשפר האפייה, אם יש), הסוכר, הביצים, החלמונים, המים, החלב, תמצית הווניל והברנדי ומערבבים במהירות איטית 3 דקות.
2
מוסיפים את החמאה הרכה והמלח ולשים במהירות בינונית 5 דקות, עד לקבלת בצק רך ואחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים במקרר שעה.
3
מחלקים את הבצק ל-45 חתיכות במשקל 40 גרם ויוצרים כדורים. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומן קלות ומכסים בשקית ניילון. מניחים לבצק לתפוח שעה, עד שהוא מכפיל את נפחו.
4
מחממים סיר עם שמן לטיגון עמוק לטמפרטורה של 170 מעלות.
5
מחליקים את כדורי הבצק בזהירות לשמן החם, 3-4 סופגניות בכל סבב, כך שהחלק העליון פונה כלפי מטה, ומטגנים 2-3 דקות מכל צד, עד להזהבה. בעזרת כף מחוררת מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
6
מכינים את ריבת התות:
מערבבים בסיר קטן את הפקטין ו 15- גרם סוכר.
7
מוסיפים את התותים, הסוכר הנותר ומיץ הלימון ומבשלים על אש נמוכה עד לקבלת ריבה סמיכה. מעבירים לכלי אטום ומצננים עד לשימוש.
8
בעזרת שק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 7 מ״מ, ממלאים כל סופגנייה מלמעלה.
9
בוזקים על הסופגניות אבקת סוכר ומזלפים במרכז כפתור ריבה.
מקווה שתענו ושתנסו ותיטעמו
אוהבת המוןןןן
ציקי37

מוקדש לכולם, ולכל, העוקביםשלי, ולצוותמיקמק
4
3
37


  הוספת תגובה
שם מיקמק
תגובה
 
 
16/12/2020   21:15 7רוצוס  3
איזה מהמםםםםםם!
07/12/2020   17:02 החתיכים4  2
וואו אלופה אני אנסה תודה רבה!
04/12/2020   13:02 ציקי37  1
תענו ותנסו זה ממש טעים תעשו לפני המתכון
ביי אוהבת המון