קהילה - היצירות של פלפלחומוס
פלפלחומוס
62
1173

מתכון ל....פלפלחומוס! 13/12/2020

הי פלפלים חומוסים שלי.(✿◕‿◕✿)
היום הפתעה!!!!♥♥♥♥♥
לאור הביקוש הרב,והנשגב..
ולכבוד חג החנוכה שמנהג לאכול מאכלים עם שמן.
בהשקה חד פעמית....
תופים.תופים,תופים........
אני מכריזה על פרסום מתכון של:פלפלחומוס
שכידוע הוא מהמטבח הישראלי-שלא חוסכים בשמן...
אז בואו נתחיל לטסס דו איט...
מצרכים:

כוס וחצי גרגירי חומוס יבשים (מהזן הקטן) שהושרו במים לפחות 12 שעות

כוס עלי כוסברה

כוס עלי פטרוזיליה

בצל קטן קלוף חצוי

5 שיני שום קלופות

חצי פלפל ירוק חריף (לא חובה)

כף גדושה שומשום

2 כפות גדושות פירורי לחם או כף גדושה קמח חומוס

3-5 כפות מים (לפי הצורך)

1 כפית אבקת סודה לשתיה

*שמן לטיגון עמוק (1 ליטר לפחות)

תבלינים: כפית מלאה כמון, כפית פפריקה מתוקה, כפית מלאה מלח, רבע כפית פלפל שחור
אופן הכנה:

-מניחים במעבד מזון את גרגירי החומוס, עלי הכוסברה, עלי הפטרוזיליה, בצל קטן חצוי, שיני שום, פלפל ירוק חריף וטוחנים עד לקבלת מרקם גרגירי אחיד. מוסיפים שומשום, פירורי לחם ותבלינים. את המים מוסיפים בהדרגה עד לקבלת מרקם לח ומשחתי, כזה שאפשר ליצור ממנו כדורים יציבים.

-בשלב זה למי שיש זמן – מומלץ להכניס את התערובת למנוחה במקרר במשך חצי שעה-שעה. מי שאין לו זמן- אפשר לוותר על החלק הזה.

-מוסיפים לתערובת כפית אבקת סודה לשתיה ומערבבים היטב (הסודה לשתיה מעניקה אווריריות לפלאפל ומתחילה לפעול מיד לכן מומלץ להוסיף אותה בסוף, לפני הטיגון).

-מחממים סיר קטן עם שמן עמוק (בגובה 3-4 ס"מ). בעזרת ידיים לחות יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס"מ ומועכים ממש מעט. כשהשמן חם, מוסיפים את הכדורים לשמן (כדור אחר כדור, לא בבת אחת). מטגנים במשך 2-3 דקות, עד להשחמה יפה ומעבירים לנייר סופג (מומלץ לטגן כל פעם 7-9 כדורים, תלוי בקוטר הסיר).

*מומלץ להגיש עם טחינה ו/או חומוס, צ'יפס מתנפח, פיתות, סלט ירקות, חמוצים וכו'.

הערות:

1. אפשר להכין את התערובת מראש ולשמור במקרר. במידה ומכינים מראש לא לשכוח להוסיף את אבקת הסודה לשתיה לפני שמטגנים.

2. אם הכנתם יותר מידי אפשר להקפיא את כדורי הפלאפל לפני הטיגון.

3. לא מומלץ להשתמש בגרגירי חומוס משקית קפואה או מקופסת שימורים, הם לא מתאימים לטיגון.

3. הפלאפל מתפרק לכם בטיגון? זה יכול להיות כתוצאה מאחת הסיבות הבאות:

(א) חוסר נוזלים בתערובת (המרקם גרגירי ולא יציב) – הוסיפו עוד מים בהדרגה ולפי הצורך והכניסו את התערובת למקרר לחצי שעה לפחות.

(ב) עודף נוזלים בתערובת (המרקם רך מידי) – הוסיפו עוד 1-2 כפות פירורי לחם או כף קמח חומוס לפי הצורך והכניסו את התערובת למקרר לחצי שעה לפחות.

(ג) השמן לא מספיק חם ויש צורך להניח לו להתחמם יותר לפני הטיגון.

חהההה אז זהו זה....
מקווה שהבנתם למה אני כל כך אוהבת את השם הזה...
תגיבו איך יצא לכם ,וחג שמח לכולם....
*כל מי שיוכל להמליץ על הקהילה שלי אני יודה לו מאוד!
אה ועוד משהוא ראוי לציון....
השם שלי הוא:פלפל חומוס
ולא פלאפל חומוס בכוונה.כי לא רציתי שם עם מספרים...
אוקי אז בנתיים ביוש לכולם, ותודה למי שמקדיש לי!זה מרגש!

מוקדש ל צוותמיקמקשיעשוליבבקשהתמונתהיום?דבש1255, קים1118, מורנוש1001, דבשכלומרלואייונימקחןמיקומיעוד?
36
13
208


  הוספת תגובה
שם מיקמק
תגובה
 
 
28/12/2020   21:49 תאית222 13
עשיתי יצא טעיםםםם
15/12/2020   16:22 דוסמיקמק 12
אהבתי!!!!!
15/12/2020   16:20 רפאל4402 11
יפהההההה
15/12/2020   16:19 LILONA12 10
יפההההההה
15/12/2020   14:02 רפאל4402  9
חההה יפה.!❤✨
14/12/2020   23:41 הילה4435  8
הי סיס מושלם
גם מגניב רואים שעשקעת
שמחה הרבה בישבילך
הילה ארבעים וארבע שלושים וחמש
14/12/2020   16:14 ליוטיוב5  7
ממש מהמם
14/12/2020   14:00 דבש1255  6
יאוו תודה חיים שלי איזה יופי אני יכין היום את המתכון
14/12/2020   12:56 יהלום40372  5
מושלם את מדהימה
14/12/2020   12:52 יהלום40372  4
מושלם אני אנסה בבית את המתכון
14/12/2020   12:12 בארקי9422  3
מושלםם איזה יפה
14/12/2020   11:57 לבמי12  2
יפה
14/12/2020   10:48 מימיא127  1
אהבתי חחח.. מתכון כמו השם שלך!!( למרות שאמרת שזה לחנוכה, מאכלים בשמן, אבל אני ראיתי שהמתכון כמו השם שלך).