שיעור בישול
|
11/01/2021 |
אז החלטתי להפוך את זה לסוג של מסורת , שכל כמה ימים אני יעשה לכם שיעור בישול , כל פעם משהו אחר .
אז ביצירה האחרונה שלי אני עשיתי לכם שיעור בישול והכנו כדורי שוקולד טעימים . הפעם אנחנו נכין ........ ( תופים תןפיפ תופים ) מאפינס שוקולד צ'יפס ! מאז ומתמיד אהבתי שוקולד צ'יפס: עוגיות שוקולד צ'יפס, עוגת שוקולד צ'יפס, גלידת שוקולד צ'יפס וכל דבר שמכיל בתוכו שבבי שוקולד בצורה כזו או אחרת. יש משהו מאוד משמח בשוקולד צ'יפס שנמסים בין ביס לביס, בניגוד למשהו שוקולדי לחלוטין. דווקא ה"הפתעות" הקטנות השוקולדיות האלה בין טעם הוניל (לרוב) – הרבה יותר כיפיות בעיני. בשביל זה צריך את העזרה של אחד ההורים או כל מבוגר אחראי !!!!!
למאפינס: 1 ביצה 250 מ"ל (1 כוס) שמנת להקצפה 38% שומן 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן 100 גרם סוכר 1 כפית תמצית וניל ( לא חובה ) ¼ כפית מלח 210 גרם (כוס וחצי) קמח 10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה 250 גרם שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה: 1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר. 2. בקערה טורפים יחד ביצה, שמנת, שמן, סוכר, וניל ומלח לתערובת אחידה. 3. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים כמעט עד שאחיד. 4. מוסיפים כמעט את כל השוקולד צ'יפס (שומרים חלק קטן בצד לקישוט החלק העליון של המאפינס). מקפלים בעדינות עד שהשוקולד צ'יפס מתפזרים בצורה שווה בתערובת. 5. יוצקים את התערובת לתבנית (אפשר בעזרת כף גלידה קפיצית או שתי כפות) וממלאים את השקעים כמעט עד שפתם. 6. מפזרים את יתרת השוקולד צ'יפס בחלק העליון של המאפינס. 7. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהמאפינס תפוחים, זהובים ויציבים למגע. 8. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומגישים.
לגרסה נטולת גלוטן: משתמשים בתערובת קמחים נטולת גלוטן (לדוגמה קמח תמי או קמח כרגיל) באותה כמות במקום הקמח הלבן.
לגרסה פרווה: משתמשים בקרם קוקוס (לפחות 17% שומן) במקום השמנת להקצפה באותה כמות.
לגרסה טבעונית: מעבר להמרה של השמנת לקרם קוקוס, ממירים את הביצה ב-50 גרם רסק תפוחים או 50 גרם בננה מרוסקת. אם יש לכם צ'יה – אפשר להמיר את הביצה ב-2 כפות זרעי צ'יה מעורבבות עם 3-4 כפות מים.
אז כפי שראיתם אני הוספתי גם תחליפים למי שאלרגי לגלוטן , למי שרוצה שזה אהיה פרווה , ולמי שטבעוני תהנו !!!!!!!!!
אוהבת בוסי676
|
|
מוקדש
לכווווולםםםםםם:) | |
|
|