קהילה - היצירות של תiכית
תiכית
144
417

מתכון # 10 | קובה אדומה ♥ 16/03/2021

שלומ שלום אהוביםם ♥
ואיי דבר ראשון סליחה על היצירה של אתמול.
עשיתי קולאז של הבית שניקיתי הלפני ואחרי, וצוות מיקמק כנראה העלה תמונה של המיקמק שלי במקום..
הכל לטובהה מה אני יעשהה!
מטעיות לומדים (:
קיצרר היום יום שלישי
#פינתהבישוליםבימיקורונה#
והמתכון שלנו להיום כמו שכבר ראיתם למעלה^^
קובה אדומה!
זה מאכל עיראקי, גם אם אתם לא עיראקים אתם יכולים להכין, כמוני ;)
סבתא של אמא שלי שלי לימדה אותי לפני חצי שנה להכין אותו.
וממש התלהבתי וחשוב לי להבהיר כמה כללים:
*הבצק של מעטפת הקובה מבוסס על סולת. יש כאלה שמוסיפים לה 20 אחוז בורגול דק המכונה ג'רישה או קמח או שומן, ולפעמים גם מעט בשר מהמלית. ניסיתי הכל, וגיליתי שאני הכי אוהבת את הגרסה הפשוטה (שלא לומר סגפנית) של סולת ומים (ומלח). הסוד הוא במרקם של הבצק הזה, שאמור להפיק כופתאות שהן "גם וגם": מצד אחד, חשוב שהמעטפת תהיה דקה, ומצד שני היא צריכה לעטוף את המלית ולהחזיק בבישול. המרקם המדויק זה משהו שחייבים להרגיש ולהתנסות איתו, כי המפגש בין מים לסולת (כמו מים וקמח, אגב) יכול להניב תוצאה שונה בכל פעם, גם אם תקפידו על מינונים קבועים. חשוב מאוד לתבל במלח כדי שלא תתקבל מעטפת תפלה.
*תנו לתערובת לנוח לפחות חצי שעה כדי שתהיה נוחה לעבודה. הבצק צריך להיראות כמו מרציפן - רק בלי הדביקות. חשוב ללוש לפני שמתחילים לעבוד וגם אם מחליטים שיש צורך בתוספת מים.
*מלאכת המילוי נעשית בידיים רטובות. לכן, כדאי לעבוד ליד הכיור או להכין מבעוד מועד קערית מים. נוטלים פיסות מן הבצק בגודל של כדור פינג פונג. משטחים על כף היד לעובי שליש-חצי ס"מ ומניחים כפית-שתיים של מלית. חופנים את הבצק ליצירת קערית, סוגרים לכדור ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה.
*הרוטב. אני הכי אוהבת עם סלק, במקום שני - דלעת. אבל זה כל הכיף בקובה, אפשר להוסיף אותם לכל תבשיל, גם למרק ירקות (שאיננו על בסיס של ירק אחד)
*מכניסים את הקובה בזהירות בזה אחרי זה. הם ישקעו ואז יעלו ויצופו בזמן הבישול. חשוב לדעת: לא מעמיסים, לא מערבבים, לא מנסים להטביע או להציף. רק מטלטלים מעט את הסיר כדי לפזר אותם באופן שווה. 20 דקות והם יתחילו לצוף. בתום הבישול כדאי להניח ל-10 דקות לפני שמגישים.
*הקפאה אפשרית בהחלט. לא צריך להפשיר - רק להכניס ישר לסיר של מרק חם. במקרה כזה מוסיפים עוד 5 דקות לזמן הבישול.
------------
אחרי שהבהרתי את הכללים אפשר להתחילל:
המצרכים (6 מנות):
למעטפת:
1 קילו סולת
1 כפית מלח
כ-3 כוסות מים
למלית:
1 בצל גדול, מגורר בפומפייה
2 כפות שמן
חצי קילו בשר בקר טחון
250 גרם עוף טחון
1 כפית בהרט
1 כפית נענע מיובשת
1 כפית פפריקה
מלח
פלפל שחור
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק דק
למרק:
1 בצל בינוני, קצוץ
2 כפות שמן
1 גזר
2 גבעולי סלרי
3 סלקים, קלופים וחתוכים לקוביות
2 כפות סוכר
קורט מלח
1 כף רסק עגבניות
2 ליטר מים
רבע כוס מיץ לימון או כפית מלח לימון
אופן ההכנה:
1
מכינים את המעטפת: משרים את הסולת במים עם מלח. נותנים למים להיספג במשך חצי שעה ואז לשים בידיים ליצירת בצק (שימו לב שבלתי אפשרי לדייק בכמות המים שצריך, חייבים להרגיש את הבצק. אם נדמה לכם שהוא יבש הוסיפו מעט מים).

2
מכינים את המלית: מחממים מחבת עם שמן ומאדים בצל 3 דקות עד שהוא הופך לשקוף. מוסיפים את הבשר והעוף ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו. מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה, טועמים, מתקנים תיבול ומעבירים לקערה לצינון.

3
בידיים רטובות צובטים מהבצק כדורים קטנים בגודל כדורי פינג פונג (40 גרם כל אחד). משטחים כל כדור למעין פיתה, מניחים במרכז כפית של מלית, מקערים את היד וסוגרים לכדור.

4
מכינים את המרק: מאדים בצל בסיר גדול עם שמן 3 דקות (אין צורך להגיע להזהבה). מוסיפים גזר וסלרי, סלק, תבלינים ורסק ומערבבים. מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 15 דקות, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מוסיפים את הלימון.

5
מוסיפים את כדורי הקובה לתוך המרק הרותח, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה.
---------
לפני שנסיים מה תרצו מתכון הבא: (*המתכונים לכבוד פסח*)
✦ עוגת שיש
✦ קציצות בשר
✦ לחמניות
✦ רולדת שוקולד
תהנו!
-ובתאבון-

מוקדש ל #פינתהבישוליםבימיקורונה#
11
9
169


  הוספת תגובה
שם מיקמק
תגובה
 
 
19/03/2021   12:33 נטועית  9
יפה:))
18/03/2021   22:30 מוקמיק992  8
נראה טעיםםם אכלתי את זה חחח אני עירקית :)
18/03/2021   08:24 קיטר999  7
איזה טירוף נראה טעים פעם הבאה תכיני משהו כשר לפסחXD
17/03/2021   16:37 מגיבתגובות  6
ואוו כזה דבר עוד לא ראיתייי;)
נראה טעיםם אנמת
מהמגיב המגניבXD
16/03/2021   17:09 יפית5233  5
ואו איזה יופי!
אני הייתי רוצה רולדה שוקולד
16/03/2021   16:39 בימבה532  4
יפה מאוד כול הכבוד לך כול הכבוד שאת רושמת שהוללטובה
ניראה מושלם
16/03/2021   14:49 mmmmm31  3
שווה משקיעניתתתת
16/03/2021   14:48 פגישתחברות  2
מתכון מעולה!
פעם הבאה אולי רולדת שוקולד?
ולגבי היצירה הקודמת...תארתי לעצמיXD
16/03/2021   14:44 עגלתשוק  1
יאמיייייייייייייייי!
את כל הזמן מגרה למה למההההה?!
חזרתי מהבית ספר עכשיו מורעבתת וזה הדבר הראשון שאני צריכה לראות?!
סתםםםם XD
יצא מושלםםם!
מתכון הבא פליז פליז פליז תעשי רולדהה!
גם אם הרוב יבחרו במשהו אחר בבקשההה!