קהילה - היצירות של תiכית
תiכית
144
417

מתכון # 12 | חלות מפתח 20/04/2021

שלומ שלום אהוביםם ♥
אז היום יום שלישי.
ואנחנו פינת הבישולים שלנו.
לפני שנתחיל אני רוצה להתנצל בפניכם שאני לא כל כך פעילה בקהילה מי יודע מה.
לא יודעת למה אבל בתקופה האחרונה אין לי כוח לעצב יצירות, ולכתוב תוכן.
ויש לי עומס (מחר הוא נגמר סוף סוף)
אני ישתדל להתגבר על זה בכל הכוח, ואם לא אז...
נאלץ לבצע פרישה.
-------------------------------------
טובב
אתם החלטתם מתכון ל: חלות.
המתכון בסיסי לחלות רגילות, ומרוב ביקוש נתתי לכם גם אפשרות של איך ליצור את הצורת "מפתח" בחלה.
יש לציין שהעלתי את התמונה לקהילה לפני שבועים^^
פשוט רק חתכתי.
הנה קישור
ויאלהה נתחילל:
מרכיבים:
1 ק"ג קמח, מנופה
2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 2 כוסות מים פושרים
1 כף מלח
לציפוי:
1 ביצה, טרופה
פרג או שומשום
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו לישה, מניחים את כל המרכיבים מלבד המלח והמים, ומפעילים את המיקסר ללישה ראשונית, כך שהחומרים יתאחדו.
2. מוסיפים לקערה את המלח, ממשיכים ללוש ואז מוסיפים את המים ומגרדים את דפנות הקערה אם נדבקים עליהן גושי בצק. ממשיכים ללוש במשך 10 דקות לפחות באופן רצוף.
3. מכסים את קערת המיקסר בשקית ניילון ומניחים להתפחה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו, מקבל מרקם אחיד ונפרד בקלות מדפנות הקערה.
4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, לשים אותו ביד לצורה מאורכת ומחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים.
5. מחלקים כל חלק בצק ל-4 חלקים שווים וכל חלק מרדדים לרצועת בצק ארוכה בגודל שווה. מחברים את 4 הרצועות בצד אחד וקולעים לחלה.
איך יוצרים חלת מפתח?
מניחים חלה אחת על נייר אפייה, לוקחים חלה נוספת, סוגרים אותה לטבעת ומניחים אותה לצד החלה האנכית כך שיתקבל מעין מפתח.
6. מכסים את החלות במגבת להתפחה שנייה של 30 דקות. מורחים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום או פרג.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות, עד שהחלות אפויות היטב גם בצד התחתון שלהן.
-בתאבון-
-----------------
מה תרצו בשבוע הבא:
● בורקס תפו"א
● גלידת אוראו
● בירצפת (של ארי פוטר)
● נשיקות

מוקדש ל #פינתהבישוליםבימיקורונה#
9
11
135


  הוספת תגובה
שם מיקמק
תגובה
 
 
06/06/2022   12:59 ריקי095 11
מושלםםםםםםםם
25/04/2021   17:14 תiכית 10
טוב אז הייי!
בדרך כלל אני לא כותבת מהו המתכון הנבחר אלה ביצירה עצמה, אבל אני רואה המון ביקוש במיקטוק, וגם פה של "בירצפת"
אז רציתי להגיד לכם שזה המתכון הנבחר!
בעז"ה יעלה ביום שלישי.
מתכון סופר פשוט, וכשר.
אז תתכוננו...
25/04/2021   13:21 181יעלר1  9
בריצפת וגלידה אוראו אני יודעת להכין בורקס תפוח אדמה אני לא אוהבת אז נשיקות
יש לי מתכון לברצפת כי ההינו ביום הולדת להארי והיה בירצפת אז אבא שלי ביקש את המתכון
22/04/2021   14:20 גלידה4188  8
בירצפת פליז פליז פליז פליז
22/04/2021   14:04 הילהחנה100  7
את אופה כזה טובב
21/04/2021   19:29 שוקוניק1  6
מקסים
21/04/2021   18:53 קיטר999  5
יואו איזה מהמם
21/04/2021   17:29 נטועית  4
עאאעאעאעאע איזה יפההה :OOO
איך הכנת את זה?!?!
מההה
בוכהXD
21/04/2021   16:45 פגישתחברות  3
ואי מתכון מדהיםםם אולי אעשה אותו פעם:)
שבוע הבא תעשי גלידת אוראוו!
או נשיקותת!
חח
21/04/2021   14:48 lעולהl  2
אממ ניראלי נשיקות!!
הייתי רוצה בירצפת אבל חלק מהחומרים לא קשרים...
יכולתי לטעום את זה פעם (בפסטיבל 20 שנה להארי פוטר) אבל לא יכולתי כי זה היה לא כשר...
אולי יש לך מתכון לבירצפת כשרה?
21/04/2021   14:21 גילי12521  1
בירצפתתתת יאאווו מגנייבבבב!! באמת יש לך מתכון של זה?