מצגת לשבועות + 4 מתכונים !!!!
|
15/05/2021 |
היי כולם אזז כמו שאתם מכירים אותי.. (חושבת גם לפתוח פינת בישול מה אתם אומרים? מי שרוצה פינת בישול שירשום למטה בתגובות #פינתבישול-מתחילים +מי שרוצה לאחל לי ולכולם חג שמח שירשום בתגובות #חגשמח ) אני אוהבת לעשות כל מיני דברים אזז 2 דברים דבר ראשון המצגת הזאת !! מאוד מדוייקת !!! ודבר שני מתכון ואולי אפילו מתכונים? טוב לאדעת נתחיל ממתכון ראשון- טורט גבינה __________________________ לטורט: 750 גרם גבינה לבנה, 100 מ"ל שמנת חמוצה, 7 ביצים (מסוג L) מופרדות, כוס וחצי סוכר, 4 כפות אינסטנט פודינג וניל, 4 כפות קמח לציפוי: 2/3 כוס מלית אוכמניות או דובדבנים, 3-4 כפות מים לקצפת: מיכל שמנת מתוקה, 2 כפות סוכר, כף אינטנט פודינג וניל *מכינים את הטורט שמים בקערה גבינה לבנה,שמנת לבנה וחלמונים מעורבבים *מוסיפים 3/4 כוס סוכר, אינסטנט פודינג וקמח וטורפים (לא בקטע של לאכול) לתערובת חלקה. *במקביל שמים בקערת המיקסר את החלבונים ומקציפים תוך כדי הוספה הדרגתית של יתרת הסוכר עד לקבלת קצף יציב *מוסיפים לקצף את התערובת הגבינה ומערבבים בתנועות עטיפה לתערובת אחידה. *מחממים לתנור ל-150 מעלות, מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים ליצירת סביבה עשירה באדיםץ *גוזרים נייר אפייה בקוטר המתאים ומרפדים תבנית עגולה. אם רוצים להוציא את העוגה מהתבנית ולהגיש בצורה אלגנטית *יוצקים את תערובת העוגה לתבנית ואופים כ-50 דקות, מנמיכים את חום התנור ל- 135 מעלות ואופים עוד כ- 15 דקות. *מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתוכו עד להצטננות *מניחים את העוגה הקרה על צלחת ההגשה. ***מצפים ומקשטים: טורפים בכלי מלית אוכמניות עם מים לקבלת תערובת מעל דלילה ומורחים על העוגה. *מקציפים את הקצפת עד שהיא יציבה,מוסיפים סוכר ומעט איסטנט פודינג ומקציפים עד לערבוב. *בעזרת כף מורחים תלולית מהקצפת על מלית האוכמניות $שומרים במקרר עד להגשה$ מתכון מ'ס 2 סינבון- שבלולי קינמון החומרים ל-12-15 שבלולים בינוניים-גדולים: לרביכה: 30 גרם (3 כפות) קמח 70 מ"ל (שליש כוס פחות כף) מים 70 מ"ל (שליש כוס פחות כף) חלב
לבצק שמרים: 500 גרם (שלוש כוסות וחצי ועוד כף) קמח 50 גרם (רבע כוס) סוכר 8 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים או 20 גרם שמרים טריים כפית ושליש מלח 1 ביצה L 1 חלמון L 190 מ"ל (שלושת רבעי כוס ועוד כף) חלב 80 גרם חמאה, רכה
למלית קינמון וסוכר חום 100 גרם חמאה, רכה מאוד מאוד 220 גרם (כוס דחוסה פחות כף וחצי) סוכר חום כהה 2 כפות קינמון טחון 1/3 כפית מלח
להברשה: 1 ביצה L 1 כף חלב
לסירופ סוכר: 120 מ"ל (חצי כוס) מים 100 גרם (חצי כוס) סוכר
אופן ההכנה: לרביכה: שופכים את הקמח לסיר קטן. יוצקים את המים פנימה בהדרגה תוך כדי טריפה רצופה עד שהקמח נמס לגמרי (אם תוסיפו בבת אחת תקבלו גושים). מוסיפים פנימה את החלב ומערבבים. מבשלים את התערובת על להבה בינונית-נמוכה לדקותיים, תוך טריפה רצופה במטרפה למניעת חריכת התערובת ולמניעת גושים, עד שהתערובת הופכת סמיכה מאוד מאוד. מוסיפים לבשל לעוד כחצי דקה נוספת תוך טריפה רצופה, עד שהתערובת כל כך סמיכה שכבר ממש צריך לנער קצת את המטרפה כדי שתיפול חזרה לסיר. מעבירים מיד את התערובת לקערה קטנה, מכסים את פניה בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה או יותר.
לבצק שמרים: עוברים להכנת הבצק רק לאחר שהרביכה התקררה לגמרי. בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים מלח ומערבבים. מוסיפים את הביצה, את החלמון ואת החלב בהדרגה תוך לישה קלה במהירות נמוכה. מוסיפים את הרביכה שהכנו מראש ולשים קלות. מוסיפים את קוביות החמאה הרכה בהדרגה ומוסיפים ללוש כ-10 דקות נוספות במהירות בינונית לבצק חלק, אלסטי וקצת דביק- אל תתפתו להוסיף לו קמח, במידה והבצק מרגיש דביק ורך מדי בסוף הלישה ניתן להוסיף עוד כף-שתיים של קמח אבל לא מעבר. מפזרים על הבצק טיפונת של קמח, מעצבים לכדור רך, מעבירים לקערה, מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
למלית קינמון וסוכר חום: מערבבים בקערה את כל חומרי המלית בעזרת כף למלית רכה ואחידה. שומרים בטמפרטורת החדר.
לסירופ סוכר: מבשלים יחד את המים והסוכר בסיר קטן, עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה. ממשיכים לבשל את הסירופ תוך בעבוע לעוד כמה דקות נוספות להסמכה. מכבים להבה ומצננים היטב.
עיצוב הבצק: מוציאים את האוויר מהבצק ומרדדים אותו על משטח מקומח קלות לעלה בערך בגודל של כ-40×48 ס"מ. אם רוצים מיישרים את הבצק למלבן יפה על ידי חיתוך קצוות עודפים. משטחים על הבצק את המלית בשכבה דקה ואחידה, כדאי להיעזר בספטולה או בקלף למריחה דקה ואחידה של המלית. בעת המריחה דואגים להשאיר דפנות ריקות של כ-2 ס"מ כדי להקל על איטום הבצק. (במידה והמלית לא נמרחת כראוי, אפשר לחמם אותה ממש טיפונת במיקרוגל כדי שלא לקרוע את הבצק במריחה, אבל היזהרו שלא תהפוך נוזלית מדי ובכל מקרה אל תשתמשו בה כשהיא חמה).
כדי להקל על החיתוך לפרוסות, אפשר בשלב הזה לפרוס את הבצק מצידו הרחב ל-12-15 פרוסות בעובי של כ-3-4 ס"מ, ולאחר לגלגל כל רצועה לשבלול. אפשרות נוספת היא לגלגל את הבצק מצידו הרחב לרולדה הדוקה, שמנמנה וארוכה ואז לפרוס. אם הכנתם רולדה, לאחר הגלגול אפשר לסדר אותה קצת- לגלגל אותה עוד קצת על המשטח המעט מקומח ולעצב אותה בעזרת כפות הידיים כדי לקבל רולדה בעובי כמה שיותר אחידה. מסמנים על הרולדה 12-15 פרוסות בעובי של כ-3.5 ס"מ וחותכים אותה לפרוסות בעזרת חוט תפירה, בעזרת קלף נירוסטה או פשוט בעזרת סכין חדה.
מסדרים את הפרוסות במרווחים קלים בתבנית אפייה רחבה מרופדת בנייר אפייה- תבנית תנור / תבנית עם שוליים גבוהים בגודל של כ-23×33 ס"מ / תבנית עם שוליים נמוכים בגודל של כ-30×40 ס"מ. מכסים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-170 מעלות במצב טורבו. טורפים ביצה עם חלב ומברישים את הלחמניות בשכבה דקה בעזרת מברשת אפייה. אופים 18-25 דקות להשחמה. מברישים את המאפים היטב בסירופ מיד כשיוצאים מהתנור. מצננים וזוללים. מתכון מ'ס 3 !!!!!!! מצרכים לעוגיות: 300 גרם שוקולד מריר עלית, שבור לקוביות 200 גרם חמאה, חתוכה לקוביות 6 ביצים כוס וחצי סוכר חום 1 כף תמצית וניל 1/4 כפית מלח 2 כפות אבקת קקאו 300 גרם שקדים טחונים
לקרם השוקולד הלבן: 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 3 כפות אבקת סוכר 4 כפות פודינג וניל 100 גרם שוקולד לבן עלית, מגורר גס
לקישוט: 100 גרם שוקולד מריר עלית, מומס
טבלת המרות אופן הכנה: מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. העוגיות: שמים את השוקולד והחמאה בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל בהפסקות (בודקים ומערבבים כל 30 שניות), עד שהשוקולד נמס ונוצר קרם מבריק. מצננים. בקערה נפרדת טורפים היטב את הביצים עם הסוכר, הווניל והמלח. מנפים פנימה את הקקאו ומערבבים בעדינות. מוסיפים את קרם השוקולד לבלילת הביצים ומערבבים בעדינות לעיסה אחידה. מוסיפים את השקדים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. יוצקים לתבנית, משטחים ואופים כ-25 דקות עד שנוצר קרום עליון שחום. מצננים ומאחסנים במקפיא לשעה. המלית: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר והפודינג ומקציפים לקרם יציב. מוסיפים את השוקולד המגורר. ומערבבים בתנועות קיפול. מוציאים את תבנית העוגיות מהמקפיא וקורצים כ-20 עוגיות בקוטר של 6 ס"מ (אפשר באמצעות מיקד או כוס בקוטר המתאים). מעבירים את המלית לשק זילוף. מזלפים את הקרם על מחצית מהעוגיות, מכסים בעוגיות הנותרות. ומגישים. מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. העוגיות: שמים את השוקולד והחמאה בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל בהפסקות (בודקים ומערבבים כל 30 שניות), עד שהשוקולד נמס ונוצר קרם מבריק. מצננים. בקערה נפרדת טורפים היטב את הביצים עם הסוכר, הווניל והמלח. מנפים פנימה את הקקאו ומערבבים בעדינות. מוסיפים את קרם השוקולד לבלילת הביצים ומערבבים בעדינות לעיסה אחידה. מוסיפים את השקדים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. יוצקים לתבנית, משטחים ואופים כ-25 דקות עד שנוצר קרום עליון שחום. מצננים ומאחסנים במקפיא לשעה. המלית: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר והפודינג ומקציפים לקרם יציב. מוסיפים את השוקולד המגורר. ומערבבים בתנועות קיפול. מוציאים את תבנית העוגיות מהמקפיא וקורצים כ-20 עוגיות בקוטר של 6 ס"מ (אפשר באמצעות מיקד או כוס בקוטר המתאים). מעבירים את המלית לשק זילוף. מזלפים את הקרם על מחצית מהעוגיות, מכסים בעוגיות הנותרות. ומגישים. העוגיות: שמים את השוקולד והחמאה בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל בהפסקות (בודקים ומערבבים כל 30 שניות), עד שהשוקולד נמס ונוצר קרם מבריק. מצננים. 1 מחממים את התנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 2 העוגיות: שמים את השוקולד והחמאה בכלי מתאים ומחממים במיקרוגל בהפסקות (בודקים ומערבבים כל 30 שניות), עד שהשוקולד נמס ונוצר קרם מבריק. מצננים. 3 בקערה נפרדת טורפים היטב את הביצים עם הסוכר, הווניל והמלח. מנפים פנימה את הקקאו ומערבבים בעדינות. 4 מוסיפים את קרם השוקולד לבלילת הביצים ומערבבים בעדינות לעיסה אחידה. מוסיפים את השקדים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. יוצקים לתבנית, משטחים ואופים כ-25 דקות עד שנוצר קרום עליון שחום. מצננים ומאחסנים במקפיא לשעה. 5 המלית: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה, אבקת הסוכר והפודינג ומקציפים לקרם יציב. מוסיפים את השוקולד המגורר. ומערבבים בתנועות קיפול. 6 מוציאים את תבנית העוגיות מהמקפיא וקורצים כ-20 עוגיות בקוטר של 6 ס"מ (אפשר באמצעות מיקד או כוס בקוטר המתאים). 7 מעבירים את המלית לשק זילוף. מזלפים את הקרם על מחצית מהעוגיות, מכסים בעוגיות הנותרות. ומגישים. מתכון מ'ס 4 קינוח טריקולד (בכוס)עוגת טריקולד בכוסות כמות הקינוחים הסופית תלויה בגודל הכוסות
למוס שוקולד מריר: 100 גרם שוקולד מריר 25 גרם חמאה 45 מ"ל (3 כפות) שמנת להקצפה 38% שומן
למוס שוקולד חלב: 150 גרם שוקולד חלב 25 גרם חמאה 45 מ"ל (3 כפות) שמנת להקצפה 38% שומן
למוס שוקולד לבן: 150 גרם שוקולד לבן 25 גרם חמאה 45 מ"ל (3 כפות) שמנת להקצפה 38% שומן
להקצפה: 625 מ"ל (2 וחצי כוסות) שמנת להקצפה 38% שומן, קרה מאוד
לקישוט: שוקולד מגורר
אופן ההכנה: קוצצים את 3 סוגי השוקולד ושמים בשלוש קערות נפרדות. מוסיפים חמאה לכל קערה. מוסיפים שמנת לכל סוג שוקולד וממסים יחד במיקרוגל או על גבי סיר אדים כפול. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה וכל השוקולדים מומסים בתוך הקערות. בקערת מיקסר מקציפים את השמנת הקרה לקצפת יציבה אך רכה (מרקם יוגורט). מקפלים כ-1/3 מכמות הקצפת לתוך כל שוקולד מומס עד קבלת מוס אחיד ומעט דליל. הוא יתייצב בקירור וזה בסדר. יוצקים את מוס השוקולד המריר לתוך הכוסות וממלאים עד כ-1/3 מגובהן. מקפיאים למשך כ-10 דקות. יוצקים את מוס השוקולד החלב וממלאים עד 2/3 מגובה הכוס. מקפיאים למשך 10 דקות. יוצקים את מוס השוקולד הלבן וממלאים עד שפת הכוס. מקפיאים למשך 10 דקות להתייצבות. מקשטים בשוקולד מגורר ומגישים. מקווה שבאמת תעשו אותם ולא רק תקראו מקווה גם שנהניתם ביי כולם #חגשמח מי שרוצה לאחל לי ולכולם חג שמח שירשום בתגובות #חגשמח
|
|