קהילה - היצירות של לילי4734
לילי4734
68
177

מתכונים לארטיקים לקיץ-כתבה למיקמקון 23/06/2021

היי!
ראיתי שהמיקמקונים חוזרים ואפשר לכתוב כתבות שאולי יופיעו במיקמקונים!
הכנתי כמה כתבות אבל ראיתי כל הזמן שמישהו עשה משהו דומה..
אז זאת הכתבה:
אין כמו בימי הקיץ לאכול ארטיק, אבל לפעמים הארטיקים יקרים ולא בריאים,
אז מצאתי כמה מתכונים לארטיקים טעימים ופשוטים להכנה!

ארטיק יוגורט ופירות יער

מצרכים:
400 מ"ל יוגורט 1.7%
2 כפות דבש
1 כפית מחית וניל
2 כוסות פירות יער אפשר גם קפוא (אם הבירות גדולים אפשר לפרוס לחצאים)

הוראות הכנה:
1. מכינים את היוגורט: מערבבים בקערית יוגורט, דבש ומחית וניל עד לאיחוד מלא.

2. מניחים פירות בתחתית כל תבנית, יוצקים מעל יוגורט עד למחצית התבנית. מניחים עוד פירות ומכסים ביוגורט. שימו לב למלא את התבנית עד 1/2 ס"מ מהקצה, הארטיקים מתפשטים בזמן ההקפאה.
3. מעבירים לפריזר ל-6 שעות לפחות.
4. בתאבון!

ארטיק יוגורט אפרסק

מצרכים:
400 מ"ל יוגורט 1.7%
2 כפות דבש
1 כפית מחית וניל
2 כוסות אפרסק חתוך לקוביות
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 כף דבש

הוראות הכנה:

1. מכינים את היוגורט: מערבבים יוגורט, דבש ומחית וניל.
2. מכינים את מחית האפרסק: מכניסים למעבד מזון או בלנדר אפרסק, מיץ תפוזים ודבש וטוחנים עד לקבלת מחית חלקה.
3. יוצקים את היוגורט לתחתית התבנית עד לחצי גובה. יוצקים מעל את מחית האפרסק.
4. מכניסים מקל במרכז ומעבירים לפריזר לפחות 6 שעות
5. בתיאבון!
קרטיב תותי פרוטי חלבי
מצרכים:
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים
כוס יוגורט בטעם טבעי
400 גרם תותים טריים ללא גבעולים
2 כפיות מיץ לימון

הוראות הכנה:
1. בקלחת קטנה נחמם סוכר ומים על להבה בינונית, נערבב עד שהסוכר נמס לחלוטין, נוסיף מיץ לימון, נערבב ונסיר מהאש.
2. במעבד מזון נטחן תותים עם יוגורט עד שמתקבלת מחית חלקה (אפשר לטחון פחות ולהשאיר חתיכות תות גסות).
3.נוסיף למחית התותים שבבלנדר את סירופ הלימון ונטחן עוד כ-4 שניות.
4.נעביר את תערובת התותים לתבניות קרטיב או גלידה (אפשר גם בכוסות חד פעמיות) ונניח במקרר למשך 6 שעות.
5. בתיאבון!

קרטיב פירות

מצרכים:
2 קיווי
2 אפרסקים
1 כוס תותים
1/2 כוס ענבים
2 כוסות מיץ תפוחים טבעי / סודה בטעם לימון

הוראות הכנה:
1. קולפים, שוטפים וחותכים את הפירות לפי הצורך, לקוביות קטנות שיכנסו לתבנית הקרטיב.
2. מערבבים את כל הפירות בקערה ומסדרים בכל תבנית (או בכוס פלסטיק) כחצי גובה התבנית.
3. שופכים לתבנית מיץ תפוחים או סודה לימון עד כשלושת רבעי גובה התבנית
4. מניחים את המקל ומכניסים להקפאה ללילה שלם.
5. בתיאבון!

מצרכים:
1/2 כוס פסיפלורה (כ-5 פסיפלורות)
1.5 כוסות מנגו חתוך לקוביות
1/2 כוס מיץ תפוזים
5 גרעיני ג'ינג'ר (לא חובה אבל כדאי)

למי סוכר:
1/2 כוס מים רותחים
כף גדושה סוכר

הוראות הכנה:
1. תחילה יוצרים מי סוכר ע"י ערבוב מים רותחים עם סוכר
2. במעבד מזון טוחנים מנגו עם מיץ תפוזים, מי סוכר וג'ינג'ר עד לקבלת מחית
3. מוסיפים פסיפלורה ומערבבים בעזרת כף.
4. יוצקים לתבניות ארטיק או לכוס חד פעמית ומקפיאים ללילה שלם.
5. בתיאבון!

ארטיק רמזור ביתי

מצרכים:
1.5 כוסות אבטיח חתוך לקוביות
1 מנגו קלוף וחתוך לקוביות
4 קיווי קלוף וחתוך לקוביות
מי סוכר: 1/2 כוס מים חמים + כף גדושה סוכר

הוראות הכנה:
1. במעבד מזון מעבדים קיווי עם כף מי סוכר עד לקבלת מחית.
2. יוצקים את מחית הקיווי לתבנית הקרטיב, כשליש גובה, ממקמים מקל ומכניסים להקפאה של שעה מלאה.
3. במעבד מזון מעבדים מנגו עם כף מי סוכר עד לקבלת מחית.
4. יוצקים את מחית המנגו לתבנית הקרטיב מעל למחית הקיווי, כשליש גובה, ומחזירים להקפאה של שעה.
5. במעבד מזון מעבדים אבטיח עם כף מי סוכר עד לקבלת מחית
6. יוצקים את מחית האבטיח לתבנית הקרטיב, מעל למחית המנגו כשליש גובה, ומכניסים להקפאה למשך הלילה
7. בתיאבון!
מקווה שיהיה לכם טעים!

אז זאת הכתבה, מקווה שתתקבל
אז זה הכל להיום,
ביי!

מוקדש לואי, לכווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווווו..
8
9
156


  הוספת תגובה
שם מיקמק
תגובה
 
 
28/06/2021   16:55 קספר155  9
מהמם:)
אשמח לעוקב!
27/06/2021   12:13 שילשו5  8
ואוו! נשמע טעים ומושלם!! העלתי לקהילה יצירה לבלוג הפרס אשמח שתסתכל/י(:
אם אהבת את הקהילה שלי ממש אשמח לעוקב והמלצה!(-:
27/06/2021   00:28 נעהקירל88  7
אגב, ממש אשמח אם תצביעו לסקין שלי!
הוא נמצא בבלוג מה חדש, הכי למטה צד שמאל ''סקין הגלקסיה''
מקווה שתצביעו ממש השקעתי ♥️
27/06/2021   00:26 נעהקירל88  6
מגניבבב אני אנסה להכין
(למרות שיקח זמן כי עברנו דירהXD)
26/06/2021   14:27 בוגסי5729  5
כתבה אחת הטובות!
26/06/2021   09:12 סקיי860  4
נשמע טעים אכין את זה
25/06/2021   12:53 נטועית  3
תודההה @-@
כיף לך יש לך כובע דיפררר הלוואי עלי אני צריכה אותו ליצירותתת!
24/06/2021   22:19 אננס0105  2
מושש נישמע טעים תכיני לי חחח
איזה תמונה מהממתת
24/06/2021   15:20 אביגיל0606  1
וואווו נשמע מה זה טעים!!
מהמםםם
ובהצלחה:)