איך להכין נימוחיות!
|
14/12/2021 |
היי כולם! היום חיפשתי מתכונים לעוגיות לסוף הצום ומצאתי מתכון של נימוחיות! למי שלא יודע נימוחית או בשם המקורי ripplefluffs זה סוג של קינוח מתוק שמתואר בספר "שומרת הערים האבודות" כ"שידוך מושלם בין בראוני וקאפקייק שהוליד תינוקות פאדג":) הנימוחיות מוזכרות בספר בכל מיני טעמים שונים כמו מנטה, חמאה וטופי, שוקולד וחמאת בוטנים ואפילו דובדבן !
קבלו קטע מהספר: סופי ההושיטה לפיץ קופסת פח עגולה וכסופה והוא הסיר את המכסה מייד. "נימוחיות?" שאל וחייך, חיוך אמיתי ראשון זה ימים. העוגיות העטופות בנייר כסוף היו כמו שידוך מושלם בין בראוני וקאפקייק, שהוליד מין תינוקות פאדג וחמאה שהפתעה מתוקה שקועה במרכזם. אימה המאמצת של סופי, אדליין, לימדה אותה את המתכון ועזרה לה להמציא שילובים של שני טעמים. "איך ידעת שאני מעדיף שוקולד ומנטה?" שאל פיץ, קילף את עטיפת הכסף וזלל את העוגיה כולה בנגיסה אחת. "לא ידעתי, הודתה סופי. "לו ידעתי, לא היית מקבל את העוגיות בטעם הטופי וחמאה." "גם אלה נראות מדהימות" אמר, וקימט את מצחו מול המתנה שנתן לה. "את לא מתכוונת לפתוח אותה?" "לא כדאי שאחכה עד שניפגש עם כולם?" "לא. עדיף שנהיה רק שנינו"
אוקי עכשיו בואו נעבור למתכון!
החומרים ל 12 יחידות: 120 גרם חמאה 2 ביצים חצי כוס סוכר שליש כוס ועוד שתי כפות סוכר חום כהה 2 כפיות תמצית וניל חצי כוס קמח שליש כוס קקאו, מנופה 1/4 כפית אבקת אפייה 1/4 כפית מלח 100 גרם שוקולד מריר קצוץ, או שוקולד ציפס 200 גרם שוקולד ממולא קרם מנטה (או כל שוקולד ממולא שאוהבים, אני עשיתי עם תות)
כלים: תבנית מאפינס
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל170 מעלות. ממיסים את החמאה במיקרוגל או בסיר קטן על הכיריים, מצננים מעט. 2. בקערה בינונית טורפים את הביצים עם שני סוגי הסוכר והוניל כדקה. מוסיפים את החמאה המומסת וטורפים קלות להטמעה. 3.בקערה נפרדת מערבבים קמח עם קקאו מנופה, אפקת אפייה ומלח 4. מוסיפים את המרכיבים היבשים לרטובים וטורפים לבלילה אחידה. מוסיפים את השוקולד הקצוץ או את השוקולד ציפס ומקפלים כך שמתפזר בבלילה. 5. מניחים עטרות נייר בשקעים של תבנית מאפינס ומחלקים את הבלילה בין השקעים. מטביעים במרכז כל מאפה קוביית שוקולד ממולא ומחליקים את הבלילה מעל 6. מכניסים לתנור ואופים 18-24 דקות, כך שהמאפים מעט תפוחים ואפויים למראה אך עדיין רכים במרכזם. (תזהרו שלא לאפות את המאפים יותר מידי זמן כדי שלא לאבד מהרכות והפאדגיות) 7. מוציאים את התבנית מהתנור (הנימוחיות עלולות לצנוח מעט בגובה וזה בסדר) ומניחים מי על כל מאפה קובייה נוספת של שוקולד ממולא. מניחים למאפים לשבת כך שהם מצטננים והשוקולד שמעל נמס. זוללים את המאפים בטמפרטורת החדר:) בהצלחה! מקווה שיצא לכם טעים:)
אל תשכחו לעשות לייק ועוקב ! בייוששש❤
|
|