מרכיבים (6-8 מנות) 1 כוס קמח לבן (140 ג') 1 כפית אבקת אפיה (5 ג') 1 שקית סוכר וניל (10 ג') 2 כפות סוכר (25 ג') 1 ביצה 2 כפות שמן 1 כוס חלב (240 מ"ל) קמצוץ מלח (מהמלחייה) והכי חשוב – סירופ מייפל או שוקולד לפי עדיפות או תוספות נוספות מפנקות.
הוראות הכנה מערבבים היטב את כל החומרים היבשים בקערה גדולה עם מטרפה עד שתקבלו בלילה חלקה. משמנים מחבת בשמן (אפשר גם בחמאה), תוכלו להשתמש במחבת רגילה רחבה, בעלת ציפוי שלא נדבק או מחבת להכנת פנקייק. כאשר המחבת חמה יוצקים את הבלילה למחבת בעזרת מצקת. לאחר דקה, כאשר מופיעות בועות קטנות בחלק העליון של הפנקייק והוא מתחיל להזהיב, הופכים צד ומשאירים למשך דקה או שתיים נוספות. כך עושים עם כל הכמות של התערובת. טיפים לשדרוג הפנקייק אחרי שהכנתם את הבלילה אל תשפכו ישר למחבת, תמתינו מספר דקות כדי שכל המרכיבים יספגו אחד בשני. דרך נוספת שיכולה לשדרג לכם את הפנקייק היא להוסיף כפית סודה לשתייה. יש צורך להקפיד שיהיה מספיק רווח בין האחד לשני. תוכלו לשחק עם חום האש, כאשר אתם רואים שהפנקייק מתחיל להזהיב מהר מידי, תנמיכו מעט את האש ותגבירו שוב בהמשך.
וזהו יש לי רעיון אתם תכינו בבית את הפנקיייק תעלו לקהילה תקדישו לי ותכתבו לי למטה שעשיתם ושלחתם לקהילה וכמובן עשיתם לייק ועוקב ומיד תיכנסו להגרלה שווה הפרטים בהמשך