קמח לבן - 370 גרם 2.75 כוסות קמח פחות כף אחת אבקת אפייה - 1/2 שקית - סה"כ (5 גרם) גרידת לימון - כפית (3 גרם) גרידה מחצי לימון חמאה - אריזת נייר (200 גרם) קרה סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (90 גרם) ביצה - Large תמצית וניל - כפית (5 מ"ל) מלח - קורט
אופן ההכנה 1 מעבדים במיקסר עם וו גיטרה (או במעבד מזון) את הקמח, אבקת האפייה, גרידת הלימון, החמאה והסוכר למשך כ- 2-3 דקות עד לקבלת תערובת פירורית. 2 מוסיפים את הביצה, תמצית הוניל והמלח, וממשיכים לעבד עד לקבלת בצק. אם התערובת עדיין מאוד פירורית מוסיפים 2 כפות מים קרים. 3 מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים מעט. עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה. 4 לאחר שהבצק נח במקרר מוציאים למשטח עבודה מקומח ומקמחים קלות גם את הבצק. אוספים אותו יפה לצורת גליל ומחלקים לשניים. מועכים קלות עם כרית כף היד ומרדדים לעלה בגובה 1/2 ס"מ. קורצים עיגולים ומניחים את המלית במרכז העיגול (בהמשך ישנם רעיונות למבחר מליות שונות). מקפלים לצורת משולש ומניחים בתבנית. טיפ חשוב: להכניס את תבנית אוזני ההמן (המוכנות אך לפני האפייה כמובן) למקפיא ל- 10 דקות לפני האפייה. 5 אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות למשך כ- 15 דקות. 6 מצננים ובוזקים אבקת סוכר לפי הטעם. 7 פורים שמח!