ארוחת בוקר (לעצלנים...)
|
16/02/2022 |
מכירים את זה קמתם 20 דקות אחרי הזמן ובקושי לחם עם גבינה יש לכם זמן להכין???
אבל זהו אם אתם באמת רוצים אתם פשוט מחליטים❗❗❗
גם אני כזו אבל החלטתי לעשות שינוי.... במקום לקום ב-7:22 (כשאני אמורה לקום ב-6:15) אני קמה ב-וארבעים ככה יש לי גם זמן להתארגן בנוח, לשתתות שוקו חם ולהכין את המתכון הבא להתחלה מדהימה של היום:
מתכון לביצה עלומה בקלי קלות *הזמן הוא פקטור חשוב מאוד בהכנת ביצה עלומה, אחרת היא תאבד את האפקט שלה ותהפוך לביצה קשה, עקבו אחר המתכון לביצה עלומה מושלמת בכל פעם.
מה צריך?
2 ביצים סיכת ביטחון / מחט סיר בינוני – קטן כף עמוקה / קערית כף עץ אז איך מכינים ביצה עלומה?
מחממים מים בסיר בינוני – קטן ומביאים לרתיחה. יוצרים חור קטן בביצה בעזרת סיכה על מנת לשחרר את האוויר שקיים בפנים (עוזר בשבירתה בהמשך). מניחים את הביצה בשלמותה עם הקליפה במים ומרתיחים למשך 10 שניות בדיוק. מוציאים את הביצה מהמים, מצננים למשך כמה שניות בצד ומנמיכים את האש. הרתחת הביצה עוזרת לשמר את צורתה של הביצה ומבטיחה צורה נהדרת בהמשך. שוברים את הביצה בעדינות לתוך כף עמוקה או קערית קטנה ושופכים בעדינות אל תוך הסיר. מבשלים למשך 2-3 דקות ומוציאים את הביצה בזהירות לצלחת. הידעתם? הביצה העלומה נקראת כך מאחר ובזמן בישולה, חלמון הביצה אינו נגלה לעין ועל כן קשה לדעת את מידת העשייה שלו.
אוהבים ארוחות בוקר? אל תפספסו:
טיפים ושדרוגים לביצה עלומה: מומלץ להגיש את הביצה העלומה על לחם בריוש, צנים חלה מתוקה ואפילו פרנץ' טוסט מלוח. ניתן לפזר מעל מלח פלפל לפי טעם.
בנוסף, ניתן למרוח ממרח פסטו, ממרח זיתים או כל ממרח שתרצו.
בתיאבוןןן!
-------------------------------------------------------------
מזכירה על היצירה הקודמת שבה תצטרכו לשאול אותי שאלות....
------------------------------------------------------------
התחרות בעיצומה בהצלחההה!
------------------------------------------------------------
אוהבת את כולםםםם!
------------------------------------------------------------
מוקדש ל: אסתיM המהממתתת מי שעדיין לא עוקב אחרייה זה הזמן....
|
|