קהילה - היצירות של 59דרדסון
59דרדסון
351
480

מתכון לעוגת גבינה עם פירות יער 17/02/2022

היי חברה הנה מתכון לעוגת גבינה עם פירות יער

המצרכים :
לבסיס (תבנית עגולה 24 ס"מ):
150 גרם ביסקוויטים טחונים דק
1/2 כוס (50 גרם) שקדים מולבנים טחונים דק (ניתן להמיר באגוזי לוז או בפיסטוקים)
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 25%
2 גביעים (500 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%
1 שקית (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
1 כפית תמצית וניל
2 מכלים שמנת מתוקה
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
לציפוי:

250 גרם פירות יער קפואים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1/4 כוס (60 מ"ל) מים

1-מכינים את הבסיס: מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומניחים שקף לעוגות בדופן הפנימית של התבנית

2-מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים, השקדים הטחונים והחמאה המומסת לתערובת לחה. מהדקים את התערובת בשכבה אחידה בבסיס התבנית ומעבירים למקרר בזמן שמכינים את המלית.

3-מכינים את מלית הגבינה: טורפים היטב בקערה את הגבינות והאינסטנט פודינג. מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית הווניל ומערבבים היטב. בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת הגבינות, בכל פעם 1/3 מכמות הקצפת, עד לקבלת בלילה אחידה. יוצקים את הבלילה על הבסיס ומיישרים את פניה בעזרת מרית מדורגת. מעבירים לקירור למשך לילה שלם.

4-מכינים את הציפוי: מביאים לרתיחה בסיר קטן את פירות היער, הסוכר והמים עד שהתערובת מבעבעת והסוכר נמס לחלוטין. מבשלים עוד דקה-שתיים ומסירים מהאש. מצננים לחלוטין. ניתן לטחון את התערובת (או מחצית ממנה) בבלנדר מוט או להשאיר אותה כפי שהיא. יוצקים את הציפוי על העוגה הקרה.

* לפני ההגשה מומלץ להעביר את העוגה לשעה למקפיא. ההקפאה מסייעת לחילוץ קל שלה מהתבנית ומהשקף.

* אחרי ההפשרה העוגה נשמרת עד 4 ימים בקירור

ב280 עוקבים ההגרלה נסגרת תירשמו מהרר
קישור 1

https://www.mikmak.co.il/gallery?id=721315&ctgId=0&userId=10463132#headerA

קישור 2
1
1
66


  הוספת תגובה
שם מיקמק
תגובה
 
 
18/02/2022   14:27 יובלדיין44  1
תודה!!!!
ממש
תודהה

כל הכבוד
אלוףף
מדהים
זה העוגה האהובה על אבא שלי
חיפשתי את המתכון והיה לי משעמם באינטרנט
אז נכנסתי לקהילה

ופתאוםם
ראיתי את הכותרת "מתכון לעוגת גבינה עם פירות יער"
וזה מדהים אז תודה