קהילה - היצירות של בישוליחד
בישוליחד
54
245

מתכון לחמין לשבת 13/05/2022

היי בשלנים ובשלניות!
כאן ניצן וגלידה ביצירה חדשה!
היום הבאנו לכם מתכון לחמין לשבת!
אתם רוצים לדעת איך להכין אותו?
אז קדימה! תעלו על סינרים ובואו נתחיל!
_____________________________
שימו לב! הכנת החמין כרוכה בשימוש בכיריים! בחלק זה היעזרו במבוגר!

המצרכים (ל-6 מנות):
6 כפות שמן קנולה
3 בצלים חצויים
4 תפוחי אדמה שלמים וקלופים
1 כוס שעועית לבנה מושרית לילה במים
1 כוס גרגירי חומוס מושרים לילה שלם
500 גרם בשר מס' 5 או שפונדרה או 2 כרעי עוף
2 כפיות מלח גס
3 כפיות פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל גרוס
3 כפות דבש
1 בטטה שטופה היטב עם קליפתה
1 ראש שום עם קליפתו
5 כוסות ציר עוף או 3 כפות אבקת מרק מהולות ב-2 כוסות מים - חשוב שהמים יגיעו לגובה התכולה של הסיר
2 ביצים

הוראות הכנה:
1. בסיר גדול של חמין מחממים שמן ומטגנים בצל ובשר עד להזהבה
2.מוסיפים תפוחי אדמה וקטניות. מכסים ומטגנים על חום בינוני 10 דקות. חורצים מספר חריצים בעצמות הכרעיים בעזרת סכין או חותכים את בשר הבקר לקוביות גדולות, מוסיפים לסיר ומטגנים 5 דקות
3. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים. מוסיפים דבש, בטטה, ראש שום שלם, מכסים ומטגנים עוד 7-8 דקות
4. פותחים את הסיר ומוסיפים נוזלים. מסדרים את הביצים, מכסים ומרתיחים במשך 40 דקות.
5. מורידים מהלהבה ומעבירים לפלטה של שבת למשך הלילה, אם אין לכם פלטה לשבת שימו את זה בתנור על חום קטן למשך הלילה

בתיאבון
(/ _ \)
( ^ . ^ )
\ > > ❤️

_______________
הכנתם? רוצים להראות לנו איך יצא?
אנחנו נשמח!
צלמו,תעלו לקהילה,תייגו בכותרת #מטבחשלמיקמק ואולי תזכו בהקדשה!
**לא לשכוח להקדיש לנו ולשלוח לנו במיקטוק כדי שנוכל לראות:)
לראות:)
---------------
אם אהבתם נשמח אם תעקבו:

ניצן5678

גלידה4188

---------------

אין להעתיק יצירה זו
*לעוד תוכן מוזמנים לעקוב(: ©כל הזכויות שמורות לניצן5678 וגלידה4188-בישוליחד

מוקדש לינדי278, סמליתוש, הילה1494, מוקההה50, 5טופי15
12
3
117


  הוספת תגובה
שם מיקמק
תגובה
 
 
01/12/2022   12:42 פנטזיה31  3
חחח כל משפחה והמתכון שלה...
אצלנו מכינים את החמין שונה לגמרי!
בלי בצל, חומוס, בטטה, בשרר
ועוד מלא דברים שאצלכן ישXD
זה מצחיק;)
17/05/2022   15:52 פלפלחומוס  2
אנלא אוהבת ברבבב אבל נראה מתכון טוב ואחלה עיצובב!
15/05/2022   16:19 לינדי278  1
יואו מגניב! בעיה אחת.. אם אני אנסה לבשל את זה אני יהרוס את המטבח XD ותודה על ההקדשה :)