עוגת גבינה עם תותים
|
12/07/2022 |
רכיבים תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס”מ
300 גרם בישקוטים
לקרם גבינה/קצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה 38% (500 גרם)
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס (100 ג’) סוכר
רבע כוס (60 מ”ל) חלב קר
250 גרם גבינה לבנה 9%
קפה לטבילת הבישקוטים:
כפית גדושה אבקת נס קפה
1 כפית גדושה סוכר
חצי כוס (120 מ”ל) מים חמים
חצי כוס (120 מ”ל) חלב
לקישוט: תותים פרוסים
אופן ההכנה –מערבבים בכוס כפית גדושה אבקת נס קפה, כפית גדושה סוכר, חצי כוס מים חמים ומערבבים עד להמסה מלאה של הסוכר. מוסיפים חלב ושופכים לצלחת עמוקה.
–מקציפים בקערה שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג, חלב וסוכר עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים גבינה לבנה ומערבבים באמצעות המערבל 10-15 שניות עד לאיחוד חומרים (מומלץ להכניס את השמנת 10 דקות למקפיא לפני ההקצפה).
–טובלים כמחצית מהבישקוטים בקפה משני הצדדים (טבילה קצרה ומהירה) ומסדרים שכבה בתבנית. מעל יוצקים מחצית מהקרם ומשטחים בצורה אחידה. טובלים בקפה את הבישקוטים שנותרו ומסדרים שכבה מעל הקרם. יוצקים את הקרם שנותר מעל הבישקוטים. עוטפים בנייר כסף או ניילון נצמד ושומרים במקרר לפחות 6 שעות (עדיף להכין יום לפני).
-כמה שעות לפני ההגשה מקשטים את החלק העליון בתותים פרוסים.
|
|
מוקדש
לכלהעוקביםהיקריםשלי | |
|
|