קהילה - היצירות של Bluebeerry
Bluebeerry
25
61

קינוח פירות יער, גבינה ופירורים 19/07/2022

מצרכים:

תחתית פירות יער:

2 כוסות (230 ג’) תערובת פירות יער מוקפאים

חצי כוס (120 מ”ל) מים

2 כפות גדושות (35 ג’) סוכר

קרם גבינה:

2 מיכלי שמנת מתוקה/להקצפה (500 מ”ל)

חצי כוס (100 ג’) סוכר

4 כפות מלאות (50 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל

חצי כוס (120 מ”ל) חלב קר

250 גרם גבינה לבנה 5% או 9%

פירורים קראמבל:

כוס (140 גרם) קמח לבן

2 כפות גדושות (35 ג’) סוכר

50 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר

2 כפות (16 ג’) שמן

חלמון ביצה או 1-2 כפות מים (*לפי הצורך)

*לגרסה ללא גלוטן: ניתן לערבב כוס ורבע ביסקוויטים ללא גלוטן מפוררים דק עם 50 גרם חמאה מומסת.

אופן הכנה:

הכנת תחתית פירות יער: טוחנים בעזרת מוט בלנדר ידני את החומרים (פירות יער, מים וסוכר) עד לקבלת מחית אחידה.

הכנת קרם גבינה: מקציפים את השמנת במשך כחצי דקה עם הסוכר. מוסיפים חלב ואינסטנט פודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבבים בעזרת כף/לקקן בתנועות קיפול.

הכנת פירורים קראמבל: מחממים תנור מראש ל-180 מעלות. מערבבים בעזרת כף את כל החומרים לפי הסדר הרשום, עד לקבלת תערובת בצקית מעט פירורית. פורשים נייר אפיה בתבנית ומשטחים את התערובת על נייר האפיה (בעזרת האצבעות). מכניסים לתנור החם ואופים במשך 10-12 דקות, עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור ומניחים לבצק להתקרר. לאחר שהבצק התקרר, מפוררים אותו לפירורים קטנים.

עיצוב הכוסות: מניחים בתחתית כל כוס כף ממחית פירות היער. מעל מזלפים קרם גבינה (מומלץ להשתמש בשקית זילוף או שקית אוכל גזורה בקצה). מפזרים מעל פירורים.

*השתמשתי בכוסות הגשה קטנות (נפח 100 מ”ל) ויצאו 14 כוסות מהכמות שבמתכון.

מוקדש לכל המיקמקים
3
4
150


  הוספת תגובה
שם מיקמק
תגובה
 
 
04/02/2024   20:07 יוכ2468  4
מושלם לקינוח! אני הולכת להכין לשבת!
26/07/2022   19:56 ריביולי58  3
מגניב! נראה קינוח ממש כמו בקונדיטוריה(:
ואגב, השם שלך ממש מגניב!
19/07/2022   16:21 אהבה878  2
ואו ואו ואו זה ניראה ממש טעים
19/07/2022   15:11 עדי6194  1
דיי נראה טוב ממש
אולי אנסה להכין!