מתכון לסושי ביתי מושלם!
|
25/07/2022 |
מצרכים: כוסות אורז עגול 4 1/2כוסות מים 1/2כוס חומץ אורז 2כפות גדושות סוכר לבן 1כף מלח דק
אופן הכנה מכינים את האורז: משרים את האורז בקערה גדולה עם מים ומסננים היטב עד שהמים יוצאים צלולים. מכניסים את האורז לסיר, מוסיפים מים, מכסים במכסה ומביאים לרתיחה. מעבירים את הסיר ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל כ-20 דקות עד לריכוך האורז. במקביל לבישול האורז. ממיסים את הסוכר והמלח בחומץ האורז, אפשר לחמם מעט בכיריים כדי לזרז את התהליך. מכבים את האורז, משאירים את הסיר מכוסה ומניחים לאורז לנוח כ-15 דקות. מעבירים את האורז לקערה גדולה, שופכים מעל את החומץ המתובל ומערבבים בזהירות. מניחים לאורז להתקרר. מכינים את הסושי: עוטפים את המחצלת היטב בניילון נצמד. מנחים אצה על המחצלת, מעל האצה שכבר דקה של האורז. בחלק של האצה הקרוב אלינו מניחים את הדג והירקות ומתחילים לגלגל בעזרת המחצלת תוך כדי שמהדקים היטב לאורך כל דרך הגלגול. חותכים את הרול ל-8 חלקים, מגישים לצד רטבים וזוללים!
סושי 1חבילה אצות נורי 2מלפפונים בינוניים חתוכים לרצועות דקות ללא החלק הפנימי 1אבוקדו בינוני בשל מקולף וחתוך לרצועות דקות 100גרם פילה דג סלמון נקי מעצמות ומעור חתוך לרצועות דקות 1חופן עירית או בצל ירוק חתוך לרצועות דקות
רטבים: ספייסי מיונז רוטב טריאקי רוטב סויה |
|