הכנת סופגניות מהממות :)
|
18/12/2022 |
היי חתולים , כאן המלךמיק40 בעוד בלוג . אז היום אנחנו נכין סופגניותתת.
************************************************ לפני הכל אשמח מאוד שתקשיבו לזה:) *מדבקש לא להעתיק את היצירות. היצירות זכויות ל-Melchmik40 (המלךמיק40 )
************************************************ מה צריך בשביל המתכון המהמם שלנו?
קמח לבן, חלב פושר , סוכר לבן , ביצים, חמאה או שמן, ברנדי גרידת לימון , מלח דק , שמן קנול , האבקת סוכר, מיליו
אז מה השלבים שלנו:
1 ק"ג קמח לבן
1 קובייה או 50 כרם שמרים טריים
11/2 כוסות או 360 מ"ל חלב פושר (ועוד חצי כוס בהיכון, לפי הצורך)
1 כוס או 200 גרם סוכר לבן
3 ביצים L
100 גרם חמאה (מומסת, או חצי כוס שמן)
2 כפות או 30 מ"ל ברנדי
1/2 כפית גרידת לימון
1 כפית מלח דק (או לפי הטעם)
טיגון 11/2 ליטר שמן קנולה
מיליו ריבת תות (או גל מיליו אחר שתירצו)
אופן הכנה 1. מכינים את הבצק ומתפיחים: בקערת מיקסר עם וו לישה מעבדים את כל החומרים לפי הסדר 10 דקות במהירות נמוכה, לקבלת בצק אחיד ונעים כמו פלסטלינה. בסיום הלישה מאזנים את המרקם לפי הצורך - אם הוא דביק מוסיפים קצת קמח, ואם הוא יבש מוסיפים קצת חלב. 2. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
3. מגלגלים לכדורים ומתפיחים שוב: מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח מעט מאוד, ומגלגלים ממנו 30 כדורים בגודל ביצה (מחלקים ל-30 בקלות ככה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים, פחות או יותר. מגלגלים כל חלק ל“נקניק” ארוך וחוצים לשני חצאים. מחלקים כל חצי לפי העין ל-5 חלקים).
4. מניחים על נייר אפייה משומן או על ריבועי נייר אפייה חתוכים. מכסים בניילון נצמד משומן, למניעת התייבשות (הצד המשומן מכסה את הבצק). מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
5. מטגנים, מקשטים באבקת סוכר וממלאים בריבה: בסיר רחב מחממים שמן לטיגון עמוק (160 מעלות אם יש מדחום).
6. מטגנים את הסופגניות (5-4 בכל פעם), בערך 2 דקות מכל צד, להשחמה
7. אם נעזרים בריבועי נייר אפייה - מכניסים את כדורי הבצק יחד עם נייר האפייה לתוך השמן
8.מוציאים את הסופגניות לנייר סופג.
9. מפזרים אבקת סוכר בנדיבות. מזריקים פנימה ריבה ומגישים.
מקווה נהנתם להכין את הסופגניות
אני הייתי המלךמיק 40 ואץם הייתם אתם ,ביוש ובתיאבון
|
|
מוקדש
ל מוקדשל, כל המיקמקים | |
|
|