קהילה - היצירות של סילבני431
סילבני431
44
96

מתכון לפיצה 24/07/2023

*מתכון לפיצה*

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 2 פיצות בקוטר 33 ס"מ

סוג: חלבי

*רכיבים*
4 כוסות (560 ג’) קמח רגיל או קמח לחם או קמח פיצה

כף ושליש (14 ג’) שמרים יבשים

2 כפות מלאות (30 ג’) סוכר

כוס (240 מ”ל) מים חמימים

רבע כוס (60 מ”ל) חלב

4 כפות (40 מ”ל) שמן זית

כפית ורבע (8 ג’) מלח

למריחה על הבצק (לא חובה): 20 גרם חמאה מומסת ושן שום כתושה

רוטב פיצה מהיר ללא בישול (לערבב הכל בקערית, ניתן להקפיא שאריות):

400גרם עגבניות מקופסת שימורים,שתי כפות שמן זית,3 שיני שום כתושות, שלושה כפות רסק עגבניות, כפית מלח, שליש כפית תבלין אורגנו.(אפשר גם להכין רוטב אחר שאתם אוהבים )

*תוספות:*

מוצרלה/גבינה צהובה מגורדת

זיתים טבעות, בולגרית ,עגבניות שרי, בצל , פיטריות שמפיניון,(ומה שרוצים ואוהבים)

*אופן ההכנה*
–מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים וחלב ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים שמן זית ולשים את הבצק במשך כ-4 דקות לפחות ומפזרים את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך כ-3 דקות.

–משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים ומתפיחים חצי שעה-שעה.

–ואחר כך מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר של כ-33 ס”מ, ואחר כך שמים את הרוטב ואת הגבינה צהובה ואז שמים את התוספות שרוצים, משמנים קלות את המגש של הפיצה,ושמים את הבצק על המגש , מחממים את התנור על 150מעלות ומחכים 10 דקות שהתנור יתחמם ואז שמים את הפיצה בתנור ומחכים חצי שעה בערך עד שיהיה מוכן (הפיצה צריכה להיות שחומה)
וכשהפיצה מוכנה תוציאו בזהירות ,ואז תחתכו למשולשים ובתאבון ❤️



מוקדש לכולםםם
6
5
100


  הוספת תגובה
שם מיקמק
תגובה
 
 
07/11/2023   19:57 נסיכה21348  5
וואו מוש ביזכותך אני יודעת איך להכין פיצה תודה
26/07/2023   16:57 smiling10  4
נראה מטריףףף!!
חייבת לנסות:)
מדהימהה!!
תודה רבה על המתכוןן!!❤️❤️
26/07/2023   12:02 8פטל88  3
ואווו נראה נדיר♡
25/07/2023   19:38 פרפרית425  2
שיאו התמונה הזאת מגרה! אני יכין את הפיצה מתישהו
25/07/2023   19:16 איילה874  1
וואו מתכון מושלם תודה רבה!!