מתכון עוגיות טעימות במיוחד
|
06/08/2023 |
היי מיקמקים הגיע הזמן שאחרי היצירות וקומיקסים החידות והפרסים נלך גם על משהו מתוק במיוחד!! עוגיות פאדג’ טריפל שוקולד מצרכים ל-23 עוגיות: 200 גרם שוקולד איכותי 100 גרם חמאה 2 ביצים L 3/4 כוס סוכר לבן 1/2 כוס קורנפלור 1 כפית אבקת אפייה 1/3 כוס קקאו איכותי – אני השתמשתי בקקאו 23% שומן של עלית 80 גרם (3/4 טבלה) שוקולד חלב 80 גרם (3/4 טבלה) שוקולד לבן
אופן הכנה: – קוצצים גס את השוקולד או שוברים לקוביות. מעבירים לקערה ומוסיפים את החמאה. – ממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. – בינתיים מקציפים במיקסר עם וו הקצפה, על מהירות גבוהה, את הביצים והסוכר עד לקבלת קצף יציב ובהיר. זה לוקח בערך 5 דקות. – כשהקצף מוכן מעבירים אותו לקערה עם השוקולד ומקפלים ביחד בעזרת לקקן כמעט עד שהתערובת אחידה בצבע שלה. זה ממש בסדר אם נשארים קצת שבילים לבנים. המטרה היא לאחד בין התערובות ולא לטרוף חזק אחרת כל הקצף ירד. – בקערה קטנה או בכוס מערבבים את הקורנפלור והקקאו ביחד עם אבקת אפייה ומוסיפים לקערה. אפשר גם לא לערבב אותם יחד לפני אבל לקורנפלור יש נטייה להיות גושי אז מומלץ לערבב קודם ביחד. – מערבבים בעדינות עד שהקורנפלור, אבקת האפייה והקקאו נטמעים. מקפידים לא לערבב יותר מדי רק עד שזה אחיד. – קוצצים גס את השוקולד, או משתמשים במטבעות, ומערבבים יחד ממש בעדינות 2 שניות וזהו. – מכסים את הקערה ומעבירים למקרר לשעה או עד יומיים. – כשרוצים להכין מחממים תנור ל-180 מעלות. – מניחים כף גדושה מתערובת השוקולד על גבי תבנית תנור עם נייר אפייה, מקפידים להשאיר רווח כי העוגיות מתפשטות (נכנסות 9 עוגיות בתבנית תנור) ואופים בדיוק 12 דקות ולא שנייה אחת יותר. בגדול העוגיות מוכנות בשנייה שהחלק העליון לא מבריק יותר אלא קצת סדוק. אם תחכו עוד דקה שתיים הן יהיו עוגיות טעימות אבל לא פאדג’יות. – כשהעוגיות יוצאות מהתנור הן עדיין רכות אז תנו להן 10 דקות להצטנן בתבנית לפני שאתם מעבירים אותן החוצה. ממליצה בחום :)
|
|
מוקדש
לכלמיקמק2הכנהמהנה!! | |
|
|