קהילה - היצירות של שורטי214
שורטי214
43
99

מתכונים חלביים לשבועות! 06/06/2024

מתכונים טעימים ברמות (כבר ניסיתי אותם)
1. רביולי ברוטב בשמל
רכיבים
חבילת רביולי במילוי בטטה או גבינות (400 ג’)

כוס גבינת מוצרלה מגורדת

חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת

רוטב בשמל

50 גר’ חמאה

כף גדושה קמח או קורנפלור

כוס ורבע (300 מ”ל) חלב

חצי כפית מלח

קמצוץ פלפל שחור

רבע כפית אגוז מוסקט (לא חובה)

אופן ההכנה
הכנת רוטב בשמל:

-ממיסים חמאה בסיר על אש נמוכה. מוסיפים קמח ומערבבים בעזרת מטרפה (להבה נמוכה) עד לתערובת סמיכה ואחידה (אין להפסיק לערבב!)

-מוסיפים חלב, מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט ומערבבים תוך כדי בחישה על אש בינונית (אין להפסיק לערבב!) במשך 1-2 דקות, עד שהרוטב מסמיך. מסירים מהאש.

הכנת הרביולי:

-ממלאים סיר במים, מוסיפים כפית שטוחה מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הרביולי ומבשלים במשך 2-3 דקות, עד שהרביולי צפים. מסננים ומעבירים לתבנית.

-שופכים מעל הרביולי את רוטב הבשמל, מערבבים מעט ומפזרים מעל גבינת מוצרלה ופרמז’ן.

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות ואופים במשך 15 דקות, עד שהגבינה נמסה.

2. בורקס פיצה
רכיבים
16 דפי פילו מופשרים

רוטב פיצה קנוי (אפשר להשתמש ברסק עגבניות או קטשופ)

גבינה צהובה או מוצרלה

פרוסות זיתים (לא חובה)

למריחה מעל: שמן או ספריי שמן

לפיזור מעל: שומשום

אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות ומשמנים תבנית מלבנית (אם שמים נייר אפיה – יש ל שמן את הנייר).

-מניחים דף פילו על משטח עבודה ומשמנים אותו מעט. מניחים מעליו דף פילו נוסף ומשמנים גם אותו.

-מניחים בצד אחד של הדף (לאורך) 2 כפות רוטב פיצה ומפזרים גבינה צהובה מגורדת וזיתים. מקפלים מעט את השוליים ומגלגלים לגליל ארוך. את הגליל מסובבים לצורה של שבלול ומניחים בתבנית המשומנת. כך ממשיכים להכין עוד 7 שבלולים (סה”כ 8 שבלולים).

-מברישים היטב את השבלולים בשמן ומפזרים שומשום.

-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-40 דקות, עד להזהבה יפה.

3. מוס אוראו
רכיבים
8 עוגיות אוראו כפולות

מיכל שמנת מתוקה/להקצפה (250 מ”ל)

רבע כוס (60 מ”ל) חלב קר

3 כפות סוכר

2 כפות מלאות אינסטנט פודינג וניל

2 כפות מלאות גבינה לבנה

אופן ההכנה
טוחנים את עוגיות האוראו לפירורים (ניתן להשתמש במעבד מזון או לשים בשקית ולמעוך לפירורים בעזרת מערוך או פטיש).

-מניחים בקערה מיכל שמנת מתוקה (מומלץ לשים את מיכל השמנת במקפיא כ-10 דקות לפני ההקצפה). מוסיפים חלב, סוכר, פודינג וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.

טיפ: אם הקצפת עדיין נוזלית, יש להכניס את הקערה למקפיא למשך 10 דקות, להוסיף כף גדושה פודינג וניל ולהמשיך להקציף עד לקצפת יציבה.

-מוסיפים גבינה לבנה ופירורי אוראו ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה.

-ממלאים בשקית זילוף ומזלפים לכוסות אישיות. ניתן להוסיף חצי עוגייה בחלק העליון.

-מכסים ושומרים במקרר למשך שעה לפחות לפני ההגשה (מומלץ להכין יום לפני).
אלה מתכונים טעימים ברמות!!:)) מקווה שיצא לכם טעיםם
בבי:)

מוקדש לכולם!
6
14
112


  הוספת תגובה
שם מיקמק
תגובה
 
 
09/06/2024   15:02 חיימי469 14
יאאא נשמע טעיםםםם
אני אבקש מאחותי להכין כי אני...
לא ככ עילוי באוכל ביכוש
08/06/2024   21:23 תהלבנישתי 13
אני מכינה את זה!
תודה רבה על המתכון...
לא היה לח רעיוונות
07/06/2024   18:18 תהלבנישתי 12
הכנתי יצא אש אלופה
07/06/2024   14:59 אבירמיק23ג 11
ואוו נשמע טוב אולי אני אכין
כי זה ממש נראה טעים
עשיתי לייק
07/06/2024   12:13 אמה34533 10
יאמי!
07/06/2024   11:49 coffee122  9
הכנתי ולא תאמינו כמה זה טעיםםםםם
07/06/2024   11:19 חובזוןן  8
הכנתי יצא נדיררררררר
06/06/2024   20:58 דונאטס820  7
מושלם תודה על העזרה
06/06/2024   20:34 בוקישה6  6
מגניב!
06/06/2024   20:07 סמיילי3320  5
מעניין עם הכין אותם מקווה
06/06/2024   19:07 תהלבנישתי  4
וואוו הכנתי נדיר
06/06/2024   18:31 WלולהW  3
יאא לבשלייי

מהממת אחת ♥️

אני אנסה 3>
06/06/2024   18:14 RAZ867  2
ואוו תודה נשמע טובב אולי אני ינסה
06/06/2024   17:57 2שתים1  1
נשמע טובב D:
אולי אני אכין:)