קהילה - היצירות של אוריה1569
אוריה1569
237
207

מתכוני חלב לשבועות + חזרת החטופים! 09/06/2024

אז היי חברים
מה המצב?
אחשב אנחנו בעוד יצירה לשבועות
מתכוני חלב לשבועות
מה היצירות הבאות?
10/06/2024 תיקון ליל שבועות קהילתי
11/06/2024 פינת שבועות שלנו (בערב החג)
אחשב נתחיל
המאפה הראשון
מאפה אצ'רולי חצ'פורי גאורגי עם גבינות וביצה
זמן הכנה: 20 דקות
כמות סועדים: 4
רמת קושי: קל
רכיבים לבצק חצ'פורי: מים - 200 מ''ל שמרים יבשים - 1 כף קמח - 1 ק"ג + 1 כוס חלב - 200 מ''ל (או מים) ביצה - 1 שמן - 50 מ"ל רכיבים למאפה אצ'רולי (למאפה אחד): מוצרלה - 100 גר' (או גבינת סולוגוני גיאורגית) גבינת אמרטי - 100 גר' (או מוצרלה) חמאה - 20 גר' ביצים - 2 (מחולקות) בצק חצ'פורי - כ-200 גר' (מתכון מצורף למעלה) קמח - 100 גר' חלמון ביצה - 1 (למריחה) אופן הכנת הבצק חצ'פורי: הפרידו ½ כוס מים פושרים מכמות הנוזלים הכללית וערבבו לתוכם את השמרים.
העבירו רק 1 ק"ג מהקמח לקערת ערבוב גדולה וצרו בתוכו גומה להוספת שאר הרכיבים. הוסיפו לקמח את המים עם השמרים, שמן, חלב (או מים) וביצה. אם אתם רוצים שלבצק יהיה צבע קצת יותר מוזהב וטעם מעט מתקתק, ניתן להוסיף גם כפית או כף של סוכר.
ערבבו את הקמח עם שאר הרכיבים מהמרכז החוצה עד שמתקבל בצק במרקם אחיד שניתן ליצור ממנו כדור רך ויציב. כסו את הקערה בניילון נצמד והשאירו אותה במקום חמים למשך כשעתיים.
אחר התפיחה הוסיפו לבצק את כוס הקמח שנותרה בצד, ולושו עד שהוא נספג בבצק.
אופן הכנת המאפה אצ'רולי (למאפה אחד): גרדו את הגבינות שלכם במגרדת והעבירו אותן לקערת ערבוב עם החמאה וביצה אחת. ערבבו עד שהגבינה מקבלת ציפוי אחיד.
לושו את הבצק המוכן שלכם היטב לפני הכנת החצ'פורי, והמתינו כ-10 דקות לפני שתרדדו ותעצבו אותו לצורת סירה. פזרו את תערובת הגבינות, הביצה והחמאה במרכז הבצק.
התחילו לקפל בעדינות את הבצק מסביב למילוי כך שצדדיו המרוחקים יסגרו ובמרכז יישאר חלון גדול שדרכו תוכלו לראות את הגבינה, ושדפנותיו מעוקלות מעט כלפי מעלה.
לאחר עיצוב הבצק קמחו קלות תבנית אפייה, הניחו עליה את החצ'פורי והכניסו אותה לתנור שחומם מראש לחום של כ-200 מעלות. בינתיים, טרפו קלות את החלמון בכלי קטן - הוא ישמש לציפוי החצ'פורי בהמשך. לאחר כ-12 דקות הוציאו את המאפה מהתנור. שימו לב שמשך זמן האפייה יכול להשתנות בהתאם לעובי של הבצק. מרחו את חלמון הביצה שהכנתם מראש על הבצק, והוסיפו את הביצה השנייה למרכז המאפה. הכניסו את החצ'פורי לתנור ל-3 דקות נוספות ולאחר מכן המנה שלכם מוכנה. ניתן להגיש את המאפה הגיאורגי הנפלא הזה עם חמאה ועם עשבי התיבול המועדפים עליכם. בתיאבון!
טיפ השף: תוכלו לדלג על שלבים 1-4 להכנת הבצק בכך שתערבבו את כל חומרי הבצק במערבל חשמלי (למעט המים), ותוסיפו מים בהדרגה עד לקבלת בצק במרקם אחיד.

זה מאפה 1 מתוך 3

אז מה מאפה 2?
פשטידת תירס וגבינות
זמן עבודה: 10 דקות
סה"כ זמן הכנה: 50 דקות
תבנית סיליקון מרובעת בינונית
מצרכים למתכון
1/2 גביע קוטג' 9%

1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת

100 גרם גבינה מלוחה קשה מפוררת (בולגרית / גבינת חמד / צפתית)

2 כפות גבינת שמנת 30% או גבינה לבנה

2 כוסות גרגירי תירס

2 כפות קמח / קמח תירס לפשטידה ללא גלוטן

כפית אבקת אפייה

3 ביצים
הוראות הכנה
בקערה גדולה נטרוף את הביצים ונוסיף את הגבינות ואת כל המצרכים מלבד הקמח.

את הקמח נוסיף בהדרגה ותוך כדי בחישה, עד שהוא נעלם לגמרי ואין גושים.

נשמן תבנית מרובעת בינונית וניצוק לתוכה את בלילת הפשטידה.

נאפה בתנור חם על 180 מעלות עד להזהבה, בערך 40 דרות אפייה.

נוציא מהתנור, נצנן לטמפרטורת החדר ונגיש לילדים.
טיפים ושדרוגים לפשטידת התירס:
ניתן להמיר גבינה לבנה לקוטג' במידה ואין.
ניתן להמיר גבינות קשות בכל גבינה קשה אחרת שיש בבית.
ניתן להכין פשטידת תירס עם פטריות או בצל ע"י הוספת של כחצי כוס מכל תוספת רצויה.
לפשטידת תירס ללא גלוטן השתמשו בקמח תירס, הפשטידה יוצאת לא פחות טובה!
לפני שמגישים לילדים חשוב לוודא שהפשטידה התקררה כראוי, הגבינות בפשטידה מגיעות לטמפרטורה גבוהה.
המתכון קל ויוצאת פשטידה מדהימה, נסו לעקוב אחר המתכון ולא לשנות יותר מידי.

אחשב מה המתכון הבא
מתכון 3 מתוך 3
עוגת גבינה
מרכיבים:

1 ק"ג גבינה לבנה 5%
1 כוס סוכר
1 כוס שמנת חמוצה
5 ביצים
1 כפית תמצית וניל
3 כפות קמח
הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
בקערה גדולה, מערבבים את הגבינה הלבנה עם הסוכר, שמנת חמוצה, ביצים ותמצית וניל עד לקבלת תערובת חלקה.
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא נטמע בתערובת.
שופכים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך כ-60 דקות, או עד שהעוגה מתייצבת וזהובה.
מצננים את העוגה לפני ההגשה.

אחשב לדבר לא צפוי!
אני בכלל לא תכננתי אבל חזרו 4 חטופים
אחשב אני רוצה לקבל את החטופים
בתפילת ברוך הבא
"אנו מקבלים אתכם בחזרה בזרועות פתוחות ובלבבות אסירי תודה, חטופים יקרים. שובכם ממלא אותנו בשמחה והקלה, בידיעה שאתם בטוחים בינינו שוב. התגעגענו לנוכחותכם, לצחוקכם ולחום שלכם. שיהיה הבית הזה מקדש של שלווה ונחמה עבורכם כשאתם מתכוננים להיות איתנו שוב, מי יתן ותרגישו את האהבה והתמיכה שמקיפים אתכם, ושתמצאו כוח באחדות הקהילה שלנו ברוכים השבים, יקירים, התגעגעתם מאוד ."
אנחנו עדין בצער על 120 חטופים שלא חזרו!
ולכן תפילה

הבה נתפלל עבור 120 החטופים בעזה שטרם חזרו:

"מקור חמלה אלוהי, אנו מרימים את ליבנו בתפילה למען 120 החטופים בעזה שנותרו מופרדים מיקיריהם. אנו שולחים להם את מחשבותינו של נחמה וכוח, באשר הם, ומבקשים לשובם בשלום אל משפחותיהם וקהילותיהם יהיו מוקפים באור המגונן שלכם בזמן החושך שלהם, שימצאו אומץ ברגעים של פחד, ושהם ירגישו את החיבוק המנחם של התקווה בזמנים של ייאוש והתמדה, ושהאיחוד שלהם יהווה עדות לכוח החוסן והאהבה שהשלום ישרור בעזה, ושכל אלה שאבדו ימצאו את דרכם חזרה הביתה."
תודה רבה להשם
אחשב תפילת תודה לאלוהים
"אלוהים אדיב ואוהב, אנו באים לפניך עם לבבות מלאי הכרת תודה ותודה. אנו מודים לך על הברכות של כל יום חדש, על מתנת החיים ועל כל נפלאותיה. תודה שהובלת אותנו בזמנים של שמחה וזמנים של אתגר, על היותנו הסלע שלנו והמפלט שלנו ברגעים של חוסר ודאות , על החסד והרחמים האינסופיים שלך עזור לנו לזכור תמיד את הטוב שלך ולחיות את חיינו בשירות לאחרים."

ביי
"צהוב עולה זה מכבי "!

מוקדש לחטופים, להשם, פרפרית425
3
13
113


  הוספת תגובה
שם מיקמק
תגובה
 
 
18/06/2024   19:00 אוריה1569 13
אמילi הכול טוב!
אופה
פרפרית425 היא מבינה בכדורגל!
16/06/2024   16:21 אמילi 12
ואואו באיחור חהחה
טירוף
ומסכימה עם המשפט האחרון
בהחלט צהוב עולה זה מכבי
10/06/2024   20:03 אוריה1569 11
אויש! כתבתי מהשתמש של אחותי חח
10/06/2024   16:20 סורילי0 10
וטחינה1234 תודה סבבה ❤️
10/06/2024   13:59 וטחינה1234  9
רק זה שכתבה מלפפון קבלתה צלש חחח
תודה על מתכון אנסה אותו ❤️
10/06/2024   13:10 אוריה1569  8
בסדר
מצרכים:

1 מלפפון גדול, קלוף וגרוד
2 כוסות יוגורט יווני סמיך
2 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון
מלח ופלפל לפי הטעם
קמצוץ של שמיר או נענע קצוצים (לפי העדפה)
הוראות הכנה:

גרדו את המלפפון וסחטו היטב כדי להפחית את הנוזלים.
בקערה, ערבבו את היוגורט עם השום הכתוש, שמן הזית ומיץ הלימון.
הוסיפו את המלפפון הגרוד לתערובת ותבלו במלח ופלפל.
קשטו בעשבי תיבול קצוצים והגישו קר.
צזיקי הוא מטבל מרענן שמתאים להגשה עם לחם פיתה, כתוספת למנות בשר או פשוט ככריך עם ירקות טריים. בתיאבון!
10/06/2024   09:09 וטחינה1234  7
תגובה שש אשמח למתכון ☺️❤️
10/06/2024   07:16 אוריה1569  6
וטחינה1234 תספרי לי איך הוא יצא?
את יותר!!
רוצה שאתן לך מתכון?
09/06/2024   21:30 וטחינה1234  5
זה שיודע הכל לא ידעתי שצריך לקרוא לך זה שיודע לבשל הכל חחח אנסה פעם את מתכון ❤️
אתה מדהים!!
רק פעם הבא תשים גם מלפפון לאמן אותם מלפפונים שנמצאים בכל מקרר במיוחד אצלי חחחח XD
09/06/2024   19:23 אוריה1569  4
פרפרית425 מושלם
חיה בסרט! מכבי ת"א בלבד!
יש!
09/06/2024   17:29 פרפרית425  3
יואו אני מזה אוהבת חצפורי אולי אנסה את המתכון:)
רק ביתר ירושלים!
והיום יצירה חדשה בקהילה שלי
09/06/2024   16:37 אוריה1569  2
2שתים1 תודה ❤️!
09/06/2024   16:29 2שתים1  1
מגניב :)