חג שבועות מתקרב!
|
29/05/2019 |
היי אפרתיים!, אזז מה נשמע??????? היום התכנסנו כדי לדבר על....שבועותXD! חג שלמות❤❤ אין מה להגיד מרוב שהוא מושלם חיחי:) חג פשוט מ-ה-מ-ם-! חולהה על החג הזה! פסטה ועוגת גבינה הנה אני באה!XD חח אני חופרת? תגיבו למטה... מתכון לעוגת גבינה שוקולד..: המצרכים (ל-12 מנות):
לבסיס -
1 חבילת ביסקוויטים "פתי-בר" שוקולד (250 גרם), שבורים לחתיכות
4-3 כפות קקאו
100 גר' חמאה מומסת, פושרת
למלית -
300 גר' שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
750 גר' גבינת שמנת 30 אחוז שומן, בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
1/8 כפית מלח
3/4 כוס סוכר
3 ביצים, בטמפרטורת החדר
1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1/4 כוס שמנת מתוקה
אבקת קקאו, לקישוט
הכלים -
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת בחמאה בדפנות בלבד
אופן ההכנה:
מכינים את הבסיס - מחממים את התנור לחום נמוך (150 מעלות). במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים עם הקקאו, לתערובת פירורית דקה. יוצקים את החמאה, ומעבדים עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים 2/3 מהתערובת לתבנית, ומהדקים בידיים שכבה דקה של פירורים לדפנות, עד 2/3 מגובה הדפנות. מעבירים את שאר הפירורים לתבנית, ומהדקים היטב לבסיס. מניחים בינתיים את התבנית במקרר לייצוב. המלית - ממיסים את השוקולד בקערה מעל לסיר עם אדים. מסירים מהאש ומצננים מעט. בקערת מערבל מקציפים את הגבינה לתערובת חלקה. מוסיפים את הווניל, המלח והסוכר, ומקציפים לתערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד המומס, ומערבבים. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. בקערה קטנה מערבבים את השמנת החמוצה עם השמנת המתוקה, מוסיפים אותם פנימה ומקציפים עד שהתערובת חלקה (נזהרים שלא להקציף יתר על המידה). ההרכבה - עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום עבה, ומהדקים היטב לדפנות. יוצקים את המלית לתבנית. מניחים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר. בזהירות רבה יוצקים מים חמים לתבנית הגדולה עד לגובה מחצית מתבנית העוגה (יוצקים בזרם דק כדי שהמים לא יחדרו לתוך נייר האלומיניום). אופים במשך 70 דקות, עד שהחלק העליון נראה יבש, העוגה רוטטת, אך לא נוזלית. פותחים את דלת התנור, ומשאירים בתנור עוד 30 דקות. מוציאים את 2 התבניות ומניחים את התבנית עם העוגה מעל לרשת לצינון מלא. מכסים ומניחים במקרר כל הלילה. ההגשה - מעבירים סכין מסביב לשחרור. פורסים עם סכין טבולה במים חמים ומיובשת. בוזקים אבקת קקאו מעל. מגישים קר לבד, או בליווי תותים וקצפת בצד. יעלה ביוש אפרתיים!
|
|