מתכון # 6 | קאפקייס וניל
|
02/02/2021 |
שלומ שלום אהוביםםם ♥ אזז איך החיים? אתם יודעים איזה יום היום? היום יום שלישי #פינתהבישוליםבימיקורונה# והיום אנחנו נעשההה: קאפקייס וניללל מה שאתם בחרתם! מתכון בסיסי מעולה לקאפקייקס וניל – שיוצאות רכות, אווריריות וטעימות כל כך! אלו עוגות קטנות אישיות בטעם וניל שאותן ניתן לצפות ולקשט במגוון אפשרויות כגון קצפת, גבינת מסקרפונה, קרם חמאה מתוקה אני הכי אוהבת לצפות בגנאש שוקולד עשיר או לשים ציפוי קליל של קצפת פשוטה, האחים הקטנים דואגים לקשט את השאר הקאפקייקס מושלמות לאירועים ובמיוחד לימי הולדת! אז יאלההה נתחיללל:
המרכיבים: ¾1 כוסות קמח תופח (או ¾1 כוסות קמח רגיל+2 כפיות שטוחות אבקת אפיה) ¾ כוס סוכר ½ כפית אבקת סודה לשתייה ½ כפית מלח 60 גרם חמאה, 2 ביצים, 1/3 כוס (75 גרם) שמנת חמוצה ¼ כוס שמן 1 כף תמצית וניל 2/3 כוס חלב
אופציה לתוספת: (מוסיפים לבלילה לפני שמעבירים למנג'טים) ½ כוס שוקולד צ'יפס ו/או 1 בננה בשלה מעוכה (לקאפקייקס בננה וניל)
כלים דרושים: מיקסר, תבנית שקעים ממתכת, מנג'טים
אופן ההכנה: 1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית שקעים במנז’טים. 2. בקערת מיקסר מערבבים יחד קמח, סוכר, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח לתערובת אחידה. מוסיפים חמאה ומערבבים 3 דקות במהירות בינונית. 3. בקערה קטנה נפרדת מערבבים יחד ביצים, שמנת חמוצה, שמן ותמצית וניל לתערובת חלקה. 4. מוסיפים את התערובת הנוזלית לתערובת הקמח ומערבבים. מוסיפים בהדרגה חלב וממשיכים לערבב עד קבלת תערובת אחידה (התערובת תהייה נוזלית). אם רוצים - ניתן להוסיף בשלב זה שוקולד צ'יפס. 5. ממלאים כל מנג'ט עד קצת יותר מחצי הגובה (כדאי לדאוג שתהיה כמות זהה של בלילה בכל מנג'ט) ואופים ב-180 מעלות במשך 20 דקות, עד שהקאפקייקס מקבלים גוון זהוב וקיסם הננעץ יוצא יבש (הפעל טיימר ⏱ 20 דקות). מצננים, מגישים ונהנים מכל ביס!
* אם רוצים לקשט - נותנים לקאפקייקס להצטנן לגמרי ואז מזלפים ציפוי ומקשטים. ----- לפני שאנחנו מסיימים מה תרצו בפעם הבאה: ● צ'ורוס ● וופל בלגי ● פשטידת רועים ● מוקפץ -בתאבון- ותהנוו ♥
|
|
מוקדש
ל #פינתהבישוליםבימיקורונה# | |
|
|