קהילה - ציורים וצילומים
ציקי37
66
119

מתכון שלישי לפינת השף!!! 11/02/2021

היי חברים מה מצב? מה קורא? אז תגידי בטח אתם זוכרים שכל יום שישי יש פינת השף אז היום יש לי מתכון טעים להביאי לכם של אוזני המן לפורים שכבר עוד מעט כאן אז תהנו כתבו לי בתגובות אם האבתם!
ורק לפני שמתחילים שני טיפים חשובים:

שימו לב לאפייה - העוגיות צריכות להישאר בהירות יחסית ולא להשחים.
נסו לעבד את הבצק כמה שפחות, כדי לשמור עליו פריך ונמס בפה. עיבוד יתר יניב אוזני המן קשות.
כמות: 40-50 אוזני המן

מצרכים לאוזני המן:
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כוסות גדושות קמח (300 גרם)
1/2 כפית אבקת אפייה
1 שקית אבקת סוכר (100 גרם)
1 כפית תמצית וניל
¼ כפית מלח
¼ עד 1/3 כוס חלב

למלית:
מלית לפי הטעם (ראו הצעות בהמשך)

לקישוט:
אבקת סוכר עוגיות פרח ריבה

אופן ההכנה:
במעבד מזון מעבדים חמאה עם קמח, אבקת אפייה, אבקת סוכר, תמצית וניל ומלח לתערובת פירורית. מוסיפים את החלב ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד - מוסיפים בהתחלה רק רבע כוס חלב , ואם הבצק עדיין פירורי ויבש מוסיפים את יתרת החלב. משתדלים לעבד כמה שפחות.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעה-שעתיים במקרר.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרדדים על נייר אפייה מקומח לעלה דק, בעובי 3 מ”מ, קורצים לעיגולים, מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול וצובטים את השוליים לקבלת צורת אוזני המן. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור למשך כ-15-20 דקות, עד ששולי העוגיות זהובים והעוגייה עדיין בהירה.
מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים או שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר.
גיוונים לבצק אוזני המן:
בצק פרג: מוסיפים 2 כפות פרג שלם או טחון, יחד עם הקמח.

בצק שומשום: מוסיפים 2-3 כפות שומשום, יחד עם הקמח.

בצק קינמון: מתבלים בכפית קינמון.

בצק מועשר בשקדים: מחליפים חצי כוס מהקמח בחצי כוס שקדים טחונים.

בצק בניחוח תפוז: מוסיפים לבצק קליפת תפוז מגוררת וכמה טיפות תמצית פריחת הדרים (מיזהר).

בצק שוקולד: מחליפים 3 כפות מהקמח ב-3 כפות קקאו מנופה.

בצק זברה בשחור-לבן: מחלקים את הבצק לשניים, ולשים לתוך חצי מהכמות 3 כפות קקאו. ממשיכים לפי הוראות העיצוב במתכון הבא.

אפשר למלא בכל מה שאוהבים

אוזני המן של פעם
זה התחיל מלצייר על בריסטול צבעוני ולקשט אותו בפייטים ונצנצים. אחר כך אמא היתה גוזרת אותו ומכינה ממנו כובע של ליצן, במיומנות של אמהות, שנראתה לי כמו קסם. ואז היינו ממלאות את הכובע בממתקים (גם קצת חטיפים קנויים, אני חייבת להלשין) ובאוזני המן שהיינו מכינות יחד שלושתנו - אמא, אחותי דנה ואני. אז לא יכולתי לכתוב את ספיישל פורים בלי לתת את המתכון המעולה ההוא של אמא שלי, שבטח לקוח מאחד הספרים “של פעם” (…המטבח באהבה/עוגות לכל עת וכו’).

כמות: 40-50 אוזני המן

חומרים לאוזני המן:
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
21/2 כוסות קמח רגיל (350 גרם)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 כפית תמצית וניל
2 חלמונים
1/4 כוס ברנדי (60 מ”ל)
קליפה מגוררת מחצי לימון (אם אוהבים)

למלית:
מלית לפי הטעם

לקישוט:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:
במעבד מזון מעבדים חמאה עם קמח, סוכר ותמצית וניל לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים והברנדי ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. משתדלים לעבד כמה שפחות.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומצננים שעה-שעתיים במקרר.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרדדים על נייר אפייה מקומח לעלה דק, בעובי 3 מ”מ, קורצים לעיגולים, מניחים כפית מלית במרכז כל עיגול וצובטים את השוליים לקבלת צורת אוזן המן. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור למשך כ-15-20 דקות, עד ששולי העוגיות זהובים והעוגייה עדיין בהירה.
מצננים , מקשטים באבקת סוכר ומגישים או שומרים בכלי אטום בטמפ’ החדר.
מליות לאוזני המן
מלית פרג: בסיר מרתיחים 1 כוס חלב עם ¾ כוס סוכר ו2 כפות דבש. מוסיפים 200 גרם פרג טחון ומבשלים 2-3 דקות על אש נמוכה עד שהפרג סופח מהנוזלים. מסירים מהאש ומערבבים פנימה 25 גרם חמאה. מצננים ומוסיפים קליפה מגוררת מלימון אחד, ו2-3 כפות פירורי עוגיות (למשל פתי בר טחונים), או שקדים טחונים. למלית עשירה יותר בטעמים (הכוללת גם צימוקים ועוד דברים טובים) אפשר להשתמש במלית של קראנץ הפרג של הנס ברטלה.

מלית נוטלה: כאן צריך להסמיך את הממרח עם “חומר יבש” כדי שלא יגלוש במהלך האפייה - אני מחממת את ממרח הנוטלה כמה שניות במיקרוגל לריכוך, שיהיה נוח לערבוב, ומוסיפה פנימה פירורי פתי בר, פירורי עוגת שוקולד אם יש לי או אגוזי לוז קצוצים גס, עד שהמרקם של הממרח מסמיך.

מלית שוקולד חלבה: מערבבים הרבה חלבה מפוררת או שערות חלבה לממרח שוקולד (עד שהמרקם מסמיך). מערבבים פנימה קצת עוגת שוקולד מפוררת או פירורי עוגיות.

מלית תמרים ואגוזים: מערבבים ממרח תמרים עם מעט קינמון ואגוזים קצוצים.

מלית ריבה ואגוזים: מערבבים ריבת פובידל או ריבה אחרת שאוהבים עם אגוזים קצוצים. אם הריבה קשה לערבוב מחממים קצת במיקרוגל. קחו בחשבון שמלית ריבה קצת יותר בעייתית באפייה, קצת נוזלת החוצה והאוזניים יוצאות שטוחות יותר, אבל עדיין מעולות בטעמן.

מלית אגוזי לוז: מרתיחים כוס חלב וכוס סוכר , מוסיפים 20 גרם חמאה ומערבבים. מוסיפים 1 כוס גדושה אגוזי לוז קלויים וטחונים וכפית תמצית וניל. מצננים, ואם המלית עדיין נוזלית מדי אחרי הצינון מוסיפים עוד אגוזים טחונים או עוגיות פתי בר טחונות, עד למרקם סמיך.

מלית מייפל פקאן: מערבבים ¾ כוס אגוזי פקאן טחונים עם ¼ כוס סוכר, 2 כפות סירופ מייפל וחלבון אחד.
בהצלחההה

מוקדש לכולם!!
4
3
44


  הוספת תגובה
שם מיקמק
תגובה
 
 
26/05/2021   20:20 יסמין970  3
יאמי
יפתי איפה את?
תעליי
את ורוצוס לא מעלותת ):
אני אבכה!
12/04/2021   16:08 טיקוט  2
יפה
14/02/2021   19:01 פויפוי77  1
זה ניראה ממש תאים