מתכון לעוגת גלידה
|
09/03/2021 |
מצרכים לעוגה בתוך קערה:
כוס אבקת שוקולית
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
כוס סוכר
2 ביצים טרופות
כוס שמן
2 כוסות מים פושרים (אפשר להמיר חלק ליין מתוק)
מצרכים לקרם הגלידה :
2 שמנות מתוקות
300 גרם ממרח שוקולד נוטלה /השחר או כל ממרח אחר
הוראות הכנה:
01. 02. יוצקים את המצרכים הנוזליים על המצרכים היבשים ומערבבים היטב עד שמתקבל קרם דליל ואחיד.ערבוב יסודי ול א להוסיף קמח.
03. 04. לצקת לתבנית עגולה קפיץ מספר 24 ולאפות בתנור שחומם מראש ל-175 כ-35 דקות.
05. 06. בודקים בעזרת סכין שמחדירים לעוגה באלכסון .מוודאים שהסכין יוצאת יבשה כדי להיות בטוחים שהעוגה מוכנה.
07. 08. מקררים את העוגה.
09. 10. מוציאים את התוכן מהעוגה (בעזרת כף רגילה) ומשאירים בסיס ושוליים בעובי של בערך 1/2 1 ס"מ.
11. 12. 1/2 מהתוכן שהוצא מהעוגה יתווסף לקרם הגלידה והחצי השני אין לו שימוש לעוגה הזו והוא ייכנס לפריזר בהמתנה למתכון אחר (כמו למשל הכנת כדורי שוקולד).
13. 14. מוסיפים לקרם את חצי העוגה שהוצאה ומערבבים עם כף . ניתן להוסיף כף ברנדי,ליקר, רום.
15. 16. מחזירים את כל הקרם לתוך העוגה החלולה ומיישרים. העוגה גבוהה עד למעלה. מכסים ומקפיאים.
17. 18. לפני ההגשה אפשר לקשט כיד הדמיון או להקציף עוד מיכל שמנת מתוקה שמנה עם 1/4 כפית אבקת נס קפה + 2 כפות סוכר דק + 2 כפות אינסטנט פודינג וניל.
19. 20. מצפים את העוגה ומקשטים .
21. 22. שומרים את העוגה בהקפאה עד חצי שעה לפני ההגשה. העוגה צריכה להיות במקפיא לפחות 8 שעות.
23. 24. תוכלו להחליף את הנוטלה בממרח אחר ולהוסיף הפתעות כמו אגוזים.צימוקים,או ממתקים אחרים. |
|