קהילה - ציורים וצילומים
שמיים7878
6

מתכון ל-חטיף שוקולד ופצפוצי אורז 20/03/2021

חטיף שוקולד ופצפוצי אורז
20-24 חטיפים בתבנית מאפינס

לחטיפים:
200 גרם שוקולד מריר, חלב או לבן
60 גרם (3 כפות) טחינה גולמית או חמאת בוטנים טבעית
150 גרם (3 כוסות) פצפוצי אורז או קורנפלקס

לקישוט (לא חובה):
50 גרם שוקולד לבן מומס

אופן ההכנה:
קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.
מוסיפים טחינה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבלת תערובת אחידה.
מוסיפים פצפוצי אורז ומערבבים היטב לקבלת עיסה אחידה.
יוצקים את התערובת לתבנית שקעים מרופדת בעטרות נייר ומהדקים היטב בעזרת כף.
מקפיאים למשך כחצי שעה להתייצבות.
מחלצים מהתבנית.
קישוט: מעבירים את השוקולד המומס לשק זילוף קטן (אפשר גם עם כף) ומזלפים בחלק העליון של החטיפים.
הערות, הארות ותוספות:
אם רוצים, אפשר לקשט את החלק העליון בסוכריות צבעוניות לפני ההקפאה.
החטיפים נשמרים בכלי סגור במקפיא עד חודש.
במקום טחינה גולמית או חמאת בוטנים אפשר להשתמש בחמאת שקדים או חמאת קשיו. הטעמים כמובן ישתנו בהתאם.
אם רוצים, אפשר להוסיף לתערובת גם אגוזים או פירות יבשים קצוצים.
אפשר להכין את המתכון גם בתבנית אינגליש קייק גדולה במקום במנג'טים אישיים. לאחר הקירור חותכים לפרוסות.
5
28


  הוספת תגובה
שם מיקמק
תגובה