מתכון לעוגת בייגלה!
|
05/07/2024 |
מרכיבים:
10 ביסקוויטים פתיבר קטנים
90 יחידות בייגלה
80 גרם חמאה מומסת ללא מלח
2 גביעי גבינת שמנת 16% שומן או יותר
2 כפות סוכר
1 כפית שטוחה תמצית וניל
3 יחידות רוטב בייגלה מלוח
0.5 גביע שמנת מתוקה להקצפה 32% שומן
לציפוי מלמעלה:
2 יחידות רוטב בייגלה מלוח
8 יחידות בייגלה
אופן ההכנה:
שלב 1 גורסים את הבייגלה והפתי בר במעבד מזון עד לקבלת מרקם פירורי
שלב 2 ממיסים את החמאה במיקרוגל ויוצקים על הפתי בר והבייגלה ומערבבים עד לאיחוד מושלם של החמאה והפירורים
שלב 3 לתבנית קוטר 18 שופכים את הפירורים עם החמאה ומשטחים היטב, מעבירים בינתיים למקרר לכ-10-15 דקות
שלב 4 עובדים על תערובת הגבינות: לקערה גדולה מוסיפים 2 גביעי שמנת 16% שומן או יותר בטמפרטורת החדר ומועכים לקבלת מרקם קרמי, אח"כ מוסיפים 2 כפות סוכר ומערבבים עד לאיחוד הסוכר בגבינה.
שלב 5 מוסיפים כפית תמצית וניל ומערבבים, מוסיפים 3 יחידות רוטב בייגלה קרמל מלוח ומערבבים היטב.
שלב 6 בתבנית נפרדת מקציפים למרקם קרמי חצי גביע שמנת מתוקה להקצפה (125 מ"ל) ומוסיפים לתערובת הגבינות ומערבבים הכל היטב!
שלב 7 מוציאים את התבנית מהמקרר ויוצקים על גבי התחתית את תערובת הגבינות בעזרת לקקן, משטחים הכל היטב, מוסיפים מלמעלה 2 יחידות רוטב בייגלה קרמל מלוח ומסובבים את התבנית מזיזים מעלה מטה כדי שהרוטב יגיע לכל הפינות, מוסיפים עוד יחידות בייגלה בחלקה העליון של העוגה.
שלב 8 מעבירים למקרר לכ-3-4 שעות מינימום או ללילה.
שלב 9 אח"כ מוציאים מהמקרר, מוסיפים מים חמים לקערה וטובלים מגבת, סוחטים אותה, מקפלים, ועוטפים את דפנות תבנית העוגה מכל צד מספר שניות (זה יקל על תהליך חילוץ העוגה), מחלצים את העוגה, חותכים ונהנים :)
בתאבון! |
|