קהילה - יצירות למיקמקון
59דרדסון
351
480

מתכון עוגת היער השחור 05/02/2022

תבנית 20-22 ס"מ

לטורט שוקולד:
4 ביצים מופרדות, בטמפרטורת החדר
קורט מלח
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כף ברנדי
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
100 גרם (3/4 כוס כוס) קמח (ר' הערות לגרסה ללא גלוטן)
40 גרם (4 כפות) קקאו כהה
7 גרם (כפית וחצי) אבקת אפייה

לסירופ להרטבה:
150 מ"ל מים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
45 מ"ל (3 כפות) ליקר דובדבנים

למילוי גנאש שוקולד מוקצף:
200 גרם שוקולד מריר
250 מ"ל שמנת מתוקה
125 מ"ל שמנת מתוקה

לציפוי קצפת:
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 כף אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל

לקישוט והרכבה:
1/2 צנצנת דובדבנים חמוצים, מסוננים
150 גרם שוקולד מריר מגורר
דובדבני אמרנה או דובדבנים טריים

טורט שוקולד:
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים חלבונים ומלח עד שמתחיל להיווצר קצף לבן.
מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, וממשיכים להקציף עד שמתקבלת קציפה יציבה, אך לא קשה מדי.
בקערה נפרדת טורפים יחד חלמונים, ברנדי ווניל.
מוסיפים את תערובת החלמונים לתוך קציפת החלבונים, תוך כדי הקצפה איטית, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מנפים פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה ומקפלים בעדינות עד שמתקבלת בלילה אחידה.
יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך כ-30-35 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
מצננים את העוגה לחלוטין ופורסים לרוחבה ל-3 שכבות בעזרת סכין משוננת.
סירופ דובדבנים:
בסיר קטן מניחים יחד מים וסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 2-3 דקות לאחר הרתיחה, עד שכל הסוכר נמס.
מסירים מהאש ומצננים כ-10 דקות בטמפרטורת החדר. מוסיפים ליקר דובדבנים ומערבבים היטב.
גנאש שוקולד מוקצף:
קוצצים שוקולד ומניחים בקערה קטנה.
בסיר קטן מניחים 250 מ"ל שמנת מתוקה ומביאים לסף רתיחה.
יוצקים את השמנת הרותחת על גבי השוקולד הקצוץ, ממתינים כדקה וטורפים עד שמתקבל גנאש אחיד ומבריק.
מצננים את הגנאש במקרר במשך כ-2-3 שעות או עד שהוא קר לחלוטין.
מעבירים את תערובת הגנאש הקרה לקערת מיקסר עם בלון הקצפה, מוסיפים 125 מ"ל שמנת מתוקה ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם יציב. חשוב להיזהר מהקצפת יתר.
הרכבת העוגה:
מניחים שכבת טורט שוקולד על גבי צלחת הגשה ומברישים אותה בסירופ הדובדבנים בנדיבות.
יוצקים כמחצית מכמות קרם השוקולד על גבי הטורט ומיישרים בעזרת פלטה. מפזרים מחצית מכמות הדובדבנים וסוגרים בשכבת טורט נוספת.
מברישים את הטורט בסירופ, יוצקים את יתרת קרם השוקולד, מיישרים ומפזרים את יתרת הדובדבנים. סוגרים בשכבה שלישית של טורט ומברישים בסירופ.
קצפת:
בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים יחד שמנת מתוקה, סוכר ווניל עד שמתקבלת קצפת יציבה.
מצפים את העוגה בקצפת בצדדים ובחלק העליון ומיישרים בעזרת פלטה. משאירים כ-1/3 מכמות הקצפת לקישוט.
מדביקים בדפנות שוקולד מריר מגורר.
מעבירים את שאריות הקצפת לשק זילוף עם צנתר משונן ומזלפים רוזטות בחלק החיצוני של פני העוגה. מקשטים בדובדבני אמרנה ומגישים.
שומרים את העוגה במקרר, עטופה היטב, עד 4-5 ימים.
הערות, הארות ותוספות:
העוגה נשמרת בכלי סגור במקרר עד 4 ימים.
במקום דובדבנים אפשר להשתמש בכל פרי יער אחר שאוהבים.
חשוב להקפיד להרטיב את שכבות העוגה בסירופ כך שישארו לחות ועסיסיות.
אפשר להכין את הקרם גם על בסיס שוקולד חלב, אז התוצאה תהיה מתוקה יותר.
גרסה ללא גלוטן: משתמשים בקמח תמי או קמח כרגיל באותה כמות במקום הקמח הלבן.

מוקדש ל מורנוש1001, נעהקירל88, סוללי2, עמיאל18, אוריקון9, אדורה5, רמקול850, שתיחברות, 250עוקבים
10
6
191


  הוספת תגובה
שם מיקמק
תגובה
 
 
18/10/2023   14:20 פינקי6232  6
נ.ב הייתי ביער השחור (גרמניה)
סופר כיף שם אבל העוגה אני פחות אהבתי
13/02/2022   11:00 איזי7010  5
אהבתיי (:
07/02/2022   19:44 חנה7707  4
ואו זו עוגה ממש קשה שלא קופצים עלייה לאחר עוגת שוקולד....
אבל בכל זאת זו עוגה מדהימה טעימה ויפה

נ.ב עקבתי אחרייך ושמתי לייק...
07/02/2022   14:14 אחיות38  3
אהבתי
06/02/2022   16:25 מטוסשלג  2
יאמיי
06/02/2022   11:31 ברבי2511  1
יפה