קהילה - סיפורים ושירים
אסף12139
6
13

מתכון לפיצה 27/07/2023

מתכון לפיצה*

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 2 פיצות בקוטר 33 ס"מ

סוג: חלבי

*רכיבים*
4 כוסות (560 ג’) קמח רגיל או קמח לחם או קמח פיצה

כף ושליש (14 ג’) שמרים יבשים

2 כפות מלאות (30 ג’) סוכר

כוס (240 מ”ל) מים חמימים

רבע כוס (60 מ”ל) חלב

4 כפות (40 מ”ל) שמן זית

כפית ורבע (8 ג’) מלח

למריחה על הבצק (לא חובה): 20 גרם חמאה מומסת ושן שום כתושה

רוטב פיצה מהיר ללא בישול (לערבב הכל בקערית, ניתן להקפיא שאריות):

400גרם עגבניות מקופסת שימורים,שתי כפות שמן זית,3 שיני שום כתושות, שלושה כפות רסק עגבניות, כפית מלח, שליש כפית תבלין אורגנו.(אפשר גם להכין רוטב אחר שאתם אוהבים )

*תוספות:*

מוצרלה/גבינה צהובה מגורדת

זיתים טבעות, בולגרית ,עגבניות שרי, בצל , פיטריות שמפיניון,(ומה שרוצים ואוהבים)

*אופן ההכנה*
–מערבבים בקערה את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים וחלב ומערבבים כ-2 דקות. מוסיפים שמן זית ולשים את הבצק במשך כ-4 דקות לפחות ומפזרים את המלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך כ-3 דקות.

–משמנים קלות קערה גדולה, מניחים את הבצק ומכסים במגבת. מניחים במקום חמים ומתפיחים חצי שעה-שעה.

–ואחר כך מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מפזרים מעט קמח על משטח עבודה ומרדדים כל חלק לעיגול בקוטר של כ-33 ס”מ, ואחר כך שמים את הרוטב ואת הגבינה צהובה ואז שמים את התוספות שרוצים, משמנים קלות את המגש של הפיצה,ושמים את הבצק על המגש , מחממים את התנור על 150מעלות ומחכים 10 דקות שהתנור יתחמם ואז שמים את הפיצה בתנור ומחכים חצי שעה בערך עד שיהיה מוכן (הפיצה צריכה להיות שחומה)
וכשהפיצה מוכנה תוציאו בזהירות ,ואז תחתכו למשולשים ובתאבון ❤️

מוקדש לביבי8, ולכלמיקמק
4
2
25


  הוספת תגובה
שם מיקמק
תגובה
 
 
29/07/2023   22:27 פרפרית425  2
יאמי נשמע טוב תודה על המתכון
27/07/2023   18:09 smiling10  1
נשמע מדהים!❤️
אני ינסה!❤️
תודה רבה על המתכון:)❗️❤️