קהילה - יצירות אחרות
המלכה1669
56
143

מפגש יום העצמאות! (באיחור ענק) טוב אולי הגזמת 02/05/2020

היי מלכים ומלכות מה הולך? אז מפגש יום העצמאות!
היה כיף אשש! מי שלא בא הפסיד תודה לכל מי שבא אני מעריכה בטירוף! היה כיף עשינו מופע דיברנו צחקנו עשינו אמת או חובה אכלנו פלאפל אז באסה למי שלא בא אבל יש עוד מלא הפתעות! אז לחכות ותודה על 43 עוקבים! ❤ אני נותנת מתכון! לפלאפל:
מרכיבים:
200 ג’ חומוס (כוס) להשרות 12 שעות
למי שיש חומוס מושרה זה יוצא 2.15 כוסות כ 400 ג’ חומוס מושרה
3 פרוסות חלה / לחם שהושרתה ונסחטה
3 שיני שום
בצל בינוני חתוך גס
צרור פטרוזיליה
כפית א. אפיה
מעט קינמון
כפית כמון
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הכנות:
1. לסנן את החומוס מהמים.
2. לשים את כל המצרכים במעבד מזון כולל החומוס ולטחון לעיסה אחידה, מומלץ לטעום ולתקן תיבול. ליצור כדורים קצת יותר קטנים מפינג פונג ולקרר שעתיים.

3. אפשר לטגן בשמן עמוק או עד חצי גובה הכדור ואז להפוך שהכדורים יקבלו צבע מכל הכיוונים. חשוב שהאש לא תיהיה גבוהה מידי שהפלאפל יעשה גם מבפנים.

4. להוציא לנייר סופג.

5. אני מוסיפה אפשרות לאפייה למרות שזה לא יוצא אותו דבר.
להוסיף לעיסה 3 כפות שמן, לחמם תנור ל 180 מעלות, לשמן נייר אפייה. לשטח את הכדורים ולאפות כ 30 דקות להפןך לצד השני לעוד 10 – 15 דקות.

כדאי לדעת ש….
אפשר להכין את הכדורים עד שלב הטיגון יום מראש ולשמור במקרר.
אפשר להכין את העיסה יום מראש.
אפשר להקפיא את הכדורים. חשוב ביותר לא לבשל את החומוס רק להשרות, השרייה 12 שעות מומלץ לא יותר.
כשסוחטים את הלחם לסחוט טוב שכל הנוזלים יצאו. כשמכינים את הכדורים אם מרגישים שהם רכים מידי ללחוץ ולהוציא נוזלים. כדורים שיהיו בהם נוזלים יתפרקו בטיגון. דבר נוסף לא לטחון יותר מידי העיסה אמורה להיות סמיכה לא נוזלית אלא ממש עיסה להכנת קציצות.
לא להשתמש בחומוס קפוא, הפלאפל יתפרק בטיגון. במקום הלחם 1/3 כוס פירורי לחם להכניס ישר לעיסה.
אין לכם פטרוזיליה ? תשיגו אין מה להכין פלאפל בלי פטרוזיליה.
אפשר להקפיא את החומוס אחרי ההשרייה.
הכנה מראש של הפלאפל לא מומלץ עדיף להכין ביום שמגישים. מקווה שאהבתם תנסו זה לבד בבית ממליצה אם ההורים ❤

מוקדש למי, שבא, ❤

אנא המתן מצגת בטעינה..


3
1
12


  הוספת תגובה
שם מיקמק
תגובה
 
 
03/05/2020   11:30 Xגמיבר  1
חג שמח (באיחור) P: